Diyarbakır’da çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde, katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin kabrini ziyaret etti.

Diyarbakır Barosu öncülüğünde aralarında İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Vakfı, Türk Tabipler Birliği’nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan grup, Elçi’nin merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan kabrine gitti.
 
Burada konuşan Baro Başkanı avukat Ahmet Özmen, Tahir Elçi cinayetinin failli meçhul cinayet olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, zanlıların bulunması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Özmen, şöyle konuştu:

“Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü henüz adresi bilinmeyen bir kurşunla katledildi, alçakça bir şekilde aramızdan alındı. Ne yazık ki failleri henüz bulunmuş değil. Diyarbakır Barosu olarak, her cuma günü aynı saatte adliye önünde Tahir Elçi’nin faillerinin bulunmasını yüksek sesle haykırıyor ve adalet talep ediyoruz. Bugün de mezarı başında, kendisinin huzurunda aynı talebi, devlet ve kamuoyuna tekrar haykırıyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı ve Dünya Barış Günü aynı güne denk geldi. Sevgili Tahir Elçi, bütün yaşamını adalet, barış ve özgürlük mücadelesine adadı ve bu uğurda da canını verdi. Coğrafyamızda yaşanan çatışmalı sürecin Kürt halkına ve diğer halklara hiçbir fayda sağlanmayacağını haykırırken, tarihi eserlerimizi, geçmişimiz, kültürümüzü korunmasını savunurken, onları bedeniyle müdeafa ederken alçakça bir kurşunla katledildi. Tahir Elçi, anne babasının, eşinin yanında alınan, işkencede öldürülen onlarca insanın failini bulmaya hayatını adadı. Ama ne yazıkki kendisi bir faili meçhul cinayete kurban gitti. Daha önce de söylediğimiz gibi, Tahir Elçi cinayetinin, failli meçhul cinayetler kervanına eklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun, Tahir Elçi’nin katillerini bulacağız ve yargıya teslim edeceğiz.”

Yapılan konuşmanın ardından, Tahir Elçi’nin mezarına karanfil bırakan grup, daha sonra buradan ayrıldı.