Diyarbakır Barosu yöneticileri ve üyeleri, 28 Kasım 2015’te Sur’da Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanları Tahir Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti.

Ziyarette HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir de yer aldı.

Elçi’nin kabri başında bir konuşma yapan Baydemir, bu ölümün sıradan bir ölüm olmadığını, açık seçik bir cinayet olduğunu söyledi.

Elçi’nin yaptığı açıklamalar nedeniyle doğrudan hedef alınması sonrası bu cinayetin gerçekleştiğinin altını çizen Baydemir, “Bu yapılan açık bir suikasttır. Tahir Elçi insan hakları, demokrasi, özgürlük ve barış isteyen biriydi. Ancak yaptığı açıklamalardan sonra böylesi bir cinayetin gerçekleşmesi bunun bir tesadüf olmadığını gösteriyor” dedi.

Diktatörlerin er ya da geç yaptıklarının hesabını vereceğini söyleyen Baydemir, “Bu katliamı gerçekleştirenler de bilsinler ki bu onların yanına kalmayacak, hem bu mahkemelerde hem de Mahkeme-i Kübrâ’da yargılanacaklar. Mantıkları teklik üzerine kurulu olanlar yaptıklarının altında kalacaklardır. Kendi gelecekleri için bunca katliamı yapanlar şu mezarlıkları görsünler, herkesin eninde sonunda geleceği yer burasıdır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen ise, “Tahir Elçi cinayetinin ‘faili meçhul’ olmadığını göstermek için arayışımız devam edecek. Her hafta adliye önünde sürdürdüğümüz eylem devam edecek. Elçi’nin yolundan devam edeceğiz. Onun yolu adaletli bir dünyayı savunmaktı. Biz de onun yolunun devamcıları olacağız” dedi.