Diyarbakır Barosu avukatları Diyarbakır Adliyesi’nin önünde toplanarak, üzerinde Tahir Elçi’nin fotoğrafının bulunduğu ve Kürtçe-Türkçe “Seni unutmayacağız” yazan bir pankart açarak basın açıklaması yaptı.

Burada açıklama yapan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Mahsum Batıl, Elçi’nin faillerinin henüz yakalanmadığını hatırlattı. Batıl, bazı taleplerinin savcılık tarafından karşılandığını belirterek, yeni raporların dosyaya eklendiğini söyledi.

‘BAZI TALEPLERİMİZ KARŞILANDI’

Vecdi Erbay'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Batıli, “Bazı taleplerimiz savcılıkça karşılandı. Buna ilişkin önceki haftalarda cumhuriyet başsavcılığı ile birkaç toplantı yaptık. Ancak bizce bu çabalar dosyayı aydınlatmak için yeterli değildir. 

Çünkü olayın meydana gelmesi akabinde başsavcılık ve ilgili diğer makamların bu soruşturmayı aydınlatma yönündeki isteksizlikleri ne yazık ki dosyayı bu duruma getirmiştir.

Biz şu an itibariyle başsavcılık ile yaptığımız temasları ne yazık ki olayın yaşandığı süreçte yapamadık. Bu nedenledir ki soruşturma makamlarının o dönemdeki ihmalleri dosyayı bu duruma getirmiştir” dedi.

Batıl “Evet bir takım taleplerimiz karşılandı ancak bu çabalar dosyayı aydınlatmaya yeterli değil” diyerek, dosyaya yansıyan raporları ve olguları ilerleyen süreçte basınla paylaşacaklarını kaydetti.
Bu gelişme üzerine Batıl, Elçi’nin failleri yakalanıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.
Konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi de yapıldı.