Diyarbakır Barosu, 28 Kasım’da Sur’da tarihi Dört Ayaklı Minare önünde vurularak öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anmak için Şeyh Sait Meydanı’na yürüyüş düzenledi.
İMC TV'nin haberine göre, avukatlar, adliye önünden, Türkçe ve Kürtçe yazılı ”Seni unutmayacağız” yazılı bez afişle yürüdü.

Elçi’yi öldürüldüğü yerde anmak isteyen avukatların, valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek Gazi Caddesi’ne geçişine izin verilmezken, avukatlar da engel üzerine meydanda açıklama yaptı.

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, Sur’da 33 gündür yaşam ve sağlık hakkı ihlal edildiğini söyledi.

Özer, 33 gündür soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla beyanı alınmış veya gözaltına alınmış bir kimsenin bulunmadığını kaydetti.

33 gündür Diyarbakır merkez ilçelerinde sokağa çıkma yasağı olduğunu kaydeden Özer, sokağa çıkma yasaklarının kanunlara aykırı olduğunu belirterek, “Ancak OHAL durumlarında ilan edilebilir. Sokağa çıkma yasakları ile uluslararası mevzuat çiğnenmektedir” dedi.

Gazi Caddesi’nde sokağa çıkma yasağının kaldırımlaş olmasına rağmen giremediklerine dikkat çeken Özer, bu uygulamaların temel hak ve hürriyetlere aykırı olduğunu söyledi ve ilgili yetkililerin sokağa çıkma yasağını derhal kaldırılmasını istedi.