Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin yeni görüntüye göre sokak içinden ateş açıldığı ihtimali kuvvetlendi. Görüntünün, soruşturmanın seyrini değiştireceği belirtiliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde 2 dakikalık yeni görüntü ortaya çıktı.

Görüntülere göre Tahir Elçi'yi öldüren atış sokak içinden yapılıyor, ama araç önündeki polislerden değil.

Bu bilgi Elçi’nin suikast sonucu veya sokak içinde ama daha geride bulunan polislerce açılan başka bir atışla vurulması ihtimallerini öne çıkardı.

Yapılan görüntü analizlerinde, 2 polisi öldüren ve Elçi'nin öldürüldüğü sokağa giren 2 kişinin sokağa girmelerinin ardından, en az 7-8 saniye boyunca arkasından sokağa giren polis olmadığı belirlendi.

Ortaya çıkan yeni görüntüler Elçi’nin birinci saldırganın yanından geçmesinden sonra vurulduğunu gösterdi.

POLİSLERİN AÇTIĞI ATEŞ VE ÖLÇÜMLER

Öte yandan polislerin bulundukları açıdan yaptıkları atışların Elçi’ye isabet etmesinin mümkün olmadığını ortaya koyan ölçümler olduğu da yapılan bir diğer değerlendirme.

Buna göre iki polisin önünde bulundukları Doblo araçtan paralel atış yapmaları halinde, atışları büyük bir olasılıkla dört ayaklı minarenin sütunlarına gelecekti. Görüntüler de bu iki polisin ikinci saldırgana, yani sokağın soluna doğru atış yaptıklarını gösterdi.

Mardin Kebap’ın yanındaki ara sokakta bazı polislerin olduğunun tespit edilmesi de dikkat çekici.

24 tabancının balistik incelemesi yapılıyor

Polis şimdi sokak içinde bulunan polislere ait olanlar da dahil 24 tabancanın balistik incelemesini yapıyor.