Cinsel taciz suçundan 8 yıl hapis cezası alan ve kadınların eylemleri üzerine emeklilik dilekçesi veren Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır dilekçesini geri aldı Zeytinburnu’nda başka bir okula atandı.

İstanbul’da Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, birlikte çalıştığı 2 kadının taciz şikayeti üzerine yaklaşık 2 ay önce ‘cinsel istismar’ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Çalışır’ın davası başta KESK’li kadınlar olmak üzere kadınların gündemi haline gelmiş soruşturma ve dava süresince eylemler yapılmıştı.

Mahkemede tutuklanmasına karar verilen Çalışır, 50 bin lira kefalet ödeyerek serbest kalmış, Fatih İlçe Müdürlüğü’ne geri gelmesi üzerine kadınlar İstanbul İl Milli Eğitim önünde eylem yapmıştı. Eylemler üzerine Çalışır İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak emekliliğini istemişti.

Bakanlık müfettişlerinin hakkında 2 kez soruşturma yaptığını ve suçsuz bularak ceza vermediğini iddia eden Çalışır, göreve döndü ve Yargıtay’a itiraz etti. Tepkiler üzerine de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak emekliliğini istedi.

ÇALIŞIR YENİDEN OKULDA

Habertürk’ten Sultan Uçar’ın haberine göre Çalışır, İl Milli Eğitim’e başvurup emeklilik dilekçesini geri aldı. Yöneticilik görevleri alınan Çalışır, 84 öğretmenin görev yaptığı ve 1823 öğrencinin öğrenim gördüğü Zeytinburnu Abay Ortaokulu’na sosyal bilgiler öğretmeni olarak atandı. 10 gün önce yapılan atamadan sonra Çalışır’ın yıllık izne çıkıp derslere girmediği öğrenildi. Çalışır’ın okula atandığıysa velilerden sır gibi saklanıyor.

Çalışır’ın okulun internet sitesinde öğretmenlerin tanıtıldığı bölümde isim ve fotoğrafı yer almıyor. Okulda görevli öğretmenler, “Cinsel taciz gibi ağır bir iddiayla yargılanıp hapis cezası alan birinin üzerinden idari görevleri alınıp bu kez bir ortaokula atanmasını kabul etmiyoruz. Suçsuzluğuna inanıyorsa, üst mahkemeden beklediği karar gelene kadar açıkta bekletileceğine okula atanması, bir akıl tutulmasıdır. Bu atamayı velilerimiz şimdilik bilmiyor. Öğrenince ne olacak?” dedi.

Sendika.org