Demokratik Suriye Güçleri’nin sürdürdüğü Tabka operasyonunda sona gelinirken, IŞİD’in 150’ye yakın komuta kademesi ve önemli bir gücünü Deyr-El Zor’a kaydırdığı belirtiliyor.

IŞİD lideri El Bağdadi’nin de Suriye sınırına, oradan da Deyr-El Zor’a geçtiği iddiası var. Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla başlattığı operasyon devam ediyor.

Erdoğan Altan'ın Dihaber'de yer alan haberine göre 10 Aralık’ta başlayan operasyonun Tabka ayağında da sona gelindi. Uzun bir süredir DSG’nin kuşatması altında olan ve çatışmaların merkezde yoğunlaştığı Tabka’da, kentin ve Tabka Barajı’nın tamamına yakınında hâkimiyet sağladı. Kentte bulunan IŞİD’in komuta merkezinin ise Rakka’dan ayrılıp Deyr-El Zor’a sığındığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar IŞİD’in kaçan ve yaklaşık 150 kadar olan komuta kademesinin daha güvenli bir yerden Rakka’ya yönelik saldırıları koordine etmeyi hesapladığını, Deyr-El Zor’u başkent ilan etmeye hazırlandığını söylüyor.