Radikal Sol Koalisyonu (Syriza) Gençliği, Türkiye'deki halk ayaklanmasını selamladı.

Syriza Gençliği'nin yayımladığı dayanışma mesajı şöyle:

"Tuhaf günler, başkaldırı günleri. Syriza Gençliği ve Avrupa gençliği olarak sizin yanınızdayız. Direnişten gelen haberlerle, geceleri uyuyamaz olduk. Aynı öfkeyi hissediyoruz, aynı şeylere ağlıyoruz, gereksinimlerimiz aynı.

Gençler, ezilenler, işsizler, genç bilimciler!

Hepiniz gereksinimlerinizden ilham alıyorsunuz ve direnişin, değerlerin ve dayanışmanın kolektif görüntüsünü yansıtıyorsunuz. Sizlere ihtiyacımız var. Tarihin sizin direnişinize ihtiyacı var. Siyasi elit, yapılanma çıkarları için halkın haklarına karşı geliyor ise cevap eylemsizlik olamaz.

Her zaman iki taraf vardır. Ya onların yanında ya da karşısında olursun. Biz onların karşısında olanız. Eğer ki, siyasi elit yobazlığı medya sisteminin köküne dahi inmiş ise, o zaman bunu açığa çıkartmasını biliriz. Tahrir'den Pueto del Sol'a ve Atina'dan Taksim'e, düşmanımız aynı.

Medya patronları, ekonomik faizler, kurum ve kuruluşlar hepsi hükümet ile kol kola tarihi hegemonyayı gözlerimizin önünde tekrar kazanma peşindeler. Fakat şunu bilmiyorlar, hegemoni uzlaşma gerektirir ve bu uzlaşma Türkiye'de kırılma noktasında.

Yunanistan ve Türkiye halkları için tek gerçek gelecek, bu politik düzeni bozmak ve yerine demokrasi ve özgürlük getirmektir. Gece gündüz direnen Türkiye halklarına mesajımız şudur; geri adım atmayın. Özgürlük için yürüttüğümüz kavgada ki kararlılığımız, popüler harekete bağlılığımızdan daha kuvvetli! Kardeşlerimiz, bizi yanınızda bilin, barikatlarınızın arkasında, gaz maskeleriyle ve kısık sesimizle. Kazanmaktan başka yol yok." (ETHA)