Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret eden Süryaniler'in Almanya Metropoliti Mor Julius Dr. Hanna Aydin, IŞİD'in Irak'ta Ezdiler'e yaptığı katliama değinerek, "Televizyonların gösterdiği görüntülerden sadece bir olaya ağladım. Süryaniler için hiçbir zaman ağlamadım. Sadece Ezidiler için ağladım" dedi.

Süryanilerin Almanya Metropoliti Mor Julius Dr. Hanna Aydin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü makamında ziyaret etti. Türkiye'ye düzenlediği 1 haftalık ziyarette özellikle Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmek istediğini belirten Aydin, büyükşehir belediyesi için elinden gelen her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Radikal'de yer alan habere göre IŞİD'in Ezidiler'e yönelik saldırılarına değinen Metropolit Aydin, "Bıçaklarla çocukları kesiyorlar, bu doğru değil. Birçok çocuğu iple asmışlar. Bu nasıl bir vahşettir? Bu yapılanlar Müslümanlıkla bağdaşmaz" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bu toprakların sadece Kürtler'in olmadığını aynı zamanda 5 bin yıldan bu yana Süryani, Arap, Türkmen, Kürt ve Ermeni halklarının olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Biz bu toprakları halkların toprağı olarak değerlendiriyoruz. Büyük bir medeniyete sahip Süryani halkının bu topraklardan göç etmesi bizler için eksikliktir. Biz biliyoruz ki Süryani halkı Mardin'de olsa kültür, hem de demokratik gelecek açısından çok önemli katkıları olurdu. Biz Süryani halkının kendi topraklarına dönmelerini istiyoruz."