Süryani, Asuri, Keldani ve Arami halkının örgütlenmelerinden oluşan Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB) Suruç’taki katliamı kınayarak, “Suruç katliamına halkların ortak direnişiyle cevap vereceğiz” dedi.

MUB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Suruç katliamı, Türkiye ve Ortadoğu halklarının geleceğine, dayanışma ve birlik ruhuna karşı yapılan alçakça bir saldırıdır. Bu saldırı devrimci demokrat sosyalist gençliğin özgürlük umutlarına ve demokratik bir yaşamı inşa etme mücadelesine karşı, karanlık güçlerin geliştirdiği bir komplodur. Bilinmeli ki, hiçbir güç halkların kurtuluş mücadelesini yenilgiye uğratamayacaktır. Çünkü; Ortadoğu’da asırlardan beri ötekileştirilen halklar ve toplumsal kesimler demokratik ve barışçıl bir düzen kurmak için güçlerini birleştirmeye başlamışlardır. İnsanlığın değerlerine vahşice saldıran IŞİD vahşet çetesi ve işbirlikçileri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar ve döktükleri kanda boğulacaklardır.

20 Temmuz 2015 tarihinde saat 11.45’te Urfa’nın Suruç ilçesinde yapılan bombalı saldırılarda, onlarca yurtsever demokrat insan katledildi, onlarcası da yaralandı. Bu katliamı yapan güç ve zihniyetlere karşı mücadelemiz, Ortadoğu halklarının özgürlük hareketleriyle birlikte zafere kadar devam edecektir.

Kobani’yi yeniden inşa sürecine emekleriyle katılmayı amaçlayan ve bu uğurda kanlarını döken gençler, bizlere ve özgürlükten yana olan herkese Ortadoğu’yu inşa etme sorumluluğunu yüklemişlerdir. Dolayısıyla bu görev ve sorumluluğun gereğini yerine getirmek, Suruç ve bütün şehitlerimizin vasiyetlerini yerine getirmek, onlara layık olmak anlamına gelmektedir. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yönetici ve üyelerine, Türkiye halklarına, şehitlerin ailelerine ve ilerici insanlığa başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu katliamı yapan karanlık güçleri şiddetle lanetliyoruz.

Yaşasın halkların dayanışması ve özgürlük direnişi.

Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB) Başkanlık Kurulu"