Şırnak'ın İdil İlçesi'nde yaşayan Süryani vatandaşlar, IŞİD'in saldırısına maruz kalan Irak'ın Şengal bölgesinde yaşayan Ezidi ve Süryaniler için her akşam, Meryem Ana Kilisesi'nde düzenledikleri ayinle, mum yakıp dua ediyor.

İdil İlçesinde yaşayan Süryaniler, IŞİD'in saldırısına uğrayan Rojava, Şengal ve Musul halkı için her gece toplu olarak Meryem Ana Süryani Ortodoks Kilisesi'nde toplanarak, IŞİD çetelerinin saldırdığı bölgelerde yaşayan tüm halklar için mum yakıp, toplu olarak dua ediyor. Süryaniler Süryanice, Kürtçe, Arapça ve Türkçe edilen dualarda, çetelerin tehdidi altında yaşayanların bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istedi.

İdil Belediye Meclis üyesi Süryani Gebro Tokuş, IŞİD çetelerinin tüm insani değerleri ayaklar altına aldığını belirterek, "IŞİD çetelerinin vahşetini durdurmak için canlarını ortaya koyan savaşçılar için, orada mağdur ve mazlum halk için mum yakıp dua ediyoruz. Özelde o bölgelerde saldırılara maruz kalan halk olmak üzere, tüm Dünya halkları için barış ve kardeşlik diliyoruz, onlar için de mum yakıp dua ediyoruz. Herkesin de bu insanlara destek olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. (haberciniz.biz)