Süryani örgütleri, Ankara Katliamı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Süryaniler, katliamı kınayarak, katliamın sorumlusunun AKP olduğunu savundu. Açıklamada, "Soykırımcı ve inkârcı politikaları lanetliyor halkları Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinde birliğe ve dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.

ANF'deki habere göre; Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Bethnahrin Kadınlar Birliği (HNB), Süryani Dernekler Federasyonu (SÜDEF), Süryani Kadın Derneği (SÜRKADİM), Uluslararası Süryani Birlik Partisi (USUP), Suriye Süryani Birlik Partisi (GHS), Suriye Süryani Kültür Merkezi (KMSS), Bethnahrin Yurtseverler Birliği (HBA), Amerika Süryani Birliği, Sabro gazetesi tarafından yapılan ortak açıklamada, şunlar ifade edildi:

'SEÇİM SONUÇLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN'

"Bu hain saldırı 5 Haziran’da Diyarbakır’da, 20 Temmuz’da Suruç’ta yapılan katliamların bir devamıdır.

"Son aylarda halkları ve demokrasi güçlerini sindirme hedefi ile başlatılan savaş ve operasyonların arkasında saraya bağlı çeteler ve diktatörlük zihniyeti bulunmaktadır. AKP hükümeti bu kaos ve anti demokratik uygulamalardan birinci derecede sorumludur. Erdoğan başkan olmak için 7 Haziran’da istediği sonucu almadığından dolayı Türkiye’yi tekrar 1 Kasım’da seçime götürmektedir. Ancak gelişmeler Erdoğan ve AKP’nin yenilgisi ile sonuçlanacağını göstermektedir. Dolayısıyla seçimlerin sonuçlarını kendi lehinde değiştirmek için provokasyonlara başvurmaktadır.

BİRLİK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

"Biz Süryani-Asuri-Arami-Keldani halkının kurumları olarak Ankara’da demokrasi ve barış güçlerine karşı yapılan katliamı kınıyor dünya kamuoyunu insanlığa karşı suç işleyen bu karanlık güçlere karşı tavır almaya çağırıyoruz. Biz halk olarak daima demokrasi barış ve özgürlükten yanayız. Dolayısıyla soykırımcı ve inkârcı politikaları lanetliyor halkları Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinde birliğe ve dayanışmaya çağırıyoruz.  Karanlık güçler bilmelidirler ki yaptıkları katliamlar halkları daha da bilinçlendirip bir araya getirecektir. Sarayların şiddet ve korku imparatorluğu bundan sonra hiç kimseyi korkutamayacaklardır. Ödenen bütün canlar Türkiye ve Orta Doğu halklarını özgürlüğe götüren yolda birer meşaledirler. Bu anlamda Ankara katliamında hayatını kaybeden barış aktivistlerini halkların demokrasi ve özgürlük şehididirler.

'ONURLU BARIŞ'

"Süryani kurumları olarak ülkede ve diasporada tarih boyunca halkımızın uğradığı zulümden dolayı herkesin acısına anlam ve değer veriyor, bunun için bütün trajedilerin onurlu bir barışla dindirileceğine inanıyor ve katliamın arkasındaki karanlık güçleri bir kez daha nefretle kınıyoruz."