Süryani Dernekler Federasyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı  ‘Adalet Yürüyüşü’nü desteklediklerini açıkladı.

Süryani Dernekler Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ 15 Temmuz’un ardından ortaya çıkan hak ve adalet arayışını önemli görüyor ve tüm ilgililerin bu arayışa kulak vermesini gerekli görüyoruz. Süryani Dernekler Federasyonu olarak Türkiye’nin birçok yerinde değişik biçimlerde ortaya konulan hak ve adalet arayışını destekliyor ve başta Süryani halkı olmak üzere tüm demokrasi güçlerini bu temelde yapılan etkinliklere katılmaya ve büyütmeye davet ediyoruz” denildi.

Süryani Dernekler Federasyonu’nun açıklaması şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca adaletin zedelendiği birçok dönem yaşandı. Bu dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan halklar ve bireylerin adalet, hak ve eşitlik talebi doruğa çıkmış ve bu temelde birçok bedel ödenmiştir. Lakin geçmişte yaşanan bu dönemlerin hiçbirinde adalet hiç bu kadar zedelenmemişti.

Çünkü geldiğimiz noktada Türkiye’de yaşayan hiç kimsenin yaşama güvencesi, özgürlüğü ve her şeyden önemlisi adalet umudu kalmadı. Dolayısıyla Türkiye’de yaşayanların demokrasi ve adalet için mücadele etmeden geleceğe güvenle bakma imkânı maalesef kalmamıştır.

Bilindiği gibi bugün Türkiye’de “devletin güvenliğini sağlama” adına çok yönlü bir mücadele verilmektedir. Devlet bu mücadele kapsamında muhalif gördüğü gazeteleri kapatmış, televizyonları karartmış, radyoları susturmuş başta milletvekili ve belediye başkanları olmak üzere binlerce siyasetçi, akademisyen, aydın ve gazeteci yüz binlerce insanı görevden almış ve on binlercesini de hapse koymuştur.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yürürlüğe sokulan Olağanüstü hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’lerle yapılan bütün bu uygulamalar maalesef Türkiye toplumunun hak ve adalet anlayışını dumura uğratmış ve ülkenin hukuk sistemini güvenilmez bir duruma getirmiştir. Bu anlamda böylesi bir ortamda ortaya çıkan hak ve adalet arayışını önemli görüyor ve tüm ilgililerin bu arayışa kulak vermesini gerekli görüyoruz.

Süryani Dernekler Federasyonu olarak Türkiye’nin birçok yerinde değişik biçimlerde ortaya konulan hak ve adalet arayışını destekliyor ve başta Süryani halkı olmak üzere tüm demokrasi güçlerini bu temelde yapılan etkinliklere katılmaya ve büyütmeye davet ediyoruz. İnanıyoruz ki verilecek bu mücadele ile elde edilecek kazanımlar, bugüne kadar her anlamda hukuksuzluğa uğramış ve birçok konuda mağdur edilmiş kesimler olarak bizlere daha eşit ve özgür bir ortam hazırlayacaktır.