Süryani Askeri Meclisi (MSF) Komutanlığı, IŞİD'in saldırılarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

MSF'nin açıklamasında, Cizire Kantonu'nun Habur bölgesinin saldırılara maruz kaldığı belirtilirken, Şubat ayının başından itibaren IŞİD'in, Süryanilerin köy ve bölgelerine ve bölgedeki diğer azınlıklara karşı saldırı ve zulümlerini yaymaya başladığı kaydedildi.

IŞİD'in son olarak Habur bölgesindeki Tıl Şamiram, Tıl Hırmız ve Gebiş köylerine saldırdığının bildirildiği açıklamada; IŞİD'in saldırıları sırasında 4 MSF savaşçısının hayatını kaybettiği, yine MFS ve Habur Güçleri’nden başka 12 askerin akıbetlerinin ise hala bilinmediği belirtildi.

DİRENİŞTE KARARLILIK VURGUSU

Açıklamada, MSF savaşçılarının "sonuna kadar direnişlerini koruma ve köylerden geri çekilmeme kararlılığı" içinde olduğu da belirtilirken şöyle devam edildi:

"IŞİD tarafından Suriye’deki Süryanilere karşı yürütülen bu saldılar ve politikalar Süryani halkının kendi topraklarında yüzleştiği katliamın, sürülme ve imha politikalarının bir parçasıdır. Günümüzde Musul şehrinden, Ninova Ovası'ndan başlayan ve hala devam eden imhalar ve katliamlar aslında yüz yıldır devam etmekte. IŞİD’in daha önceden Ezidi, Şebek, Kürt ve diğer azınlık gruplara ve şimdi de Süryani halkına yapılan bu politikalar halkımızın köklerinin Ortadoğu’dan kazınması ve tarihi varlığının silinmesini hedefleyen bir girişimdir."

Açıklamanın devamında, bütün uluslararası ve demokratik güçlerin IŞİD'in bu şiddet ve suçlarını durdurması çağrısı yapılırken; "Çünkü takındıkları bu tavır sadece Süryani Hüristiyanlara karşı değil, bütün dünya medeniyet ve miraslarının demokrasi ve evransel değerlerine yapılan bir saldırıdır," denildi.

Son olarak açıklamada, IŞİD'in saldırıları karşısında kararlılıkla mücadelenin sürdürüleceği vurgulanırken, uluslararası güçlere ve Süryani halkına yönelik şu çağrılar yapıldı:

ASKERİ EKİPMAN VE AĞIR SİLAH TEMİN EDİLSİN TALEBİ


"Uluslararası güçleri ve uluslararası koalisyonu güçlerini IŞİD’e karşı verilen bu savaşta üstlendikleri görevlerini yerine getirmeye ve Habur Bölgesindeki Süryani Askeri Meclisi (MFS) güçleri öncülüğündeki Habur Güçleri ve YPG savaşçılarını desteklemeye çağırıyoruz. Ayrıca bu güçlerin, bu teröristlerin saldırılarına karşı durabilmek, bütün bölgeleri ellerinden kurtararak kontrol edebilmek için savaşan askerlerimize, savaştaki gücü dengelemeye yarayan askeri ekipmanlar ve ağır silahları temin etmesini talep ediyoruz."

"BÜTÜN HALKIMIZIN GÖNÜLLÜ KATILIMINI BEKLİYORUZ"

"Bölgelerimizde Süryani halkının maruz kaldığı bu olağanüstü koşullar, bizi birlik olmaya ve tabi tutulduğumuz bu tehlikelere karşı birlik olmaya ve zorlukları birlikte göğüslemeye zorunlu kılmaktadır. Bütün halkımızı, askeri güçlerimizi desteklemeye ve bu güçlere gönüllü olarak katılmaya, böylece topraklarımızı ve halkımızı koruma sorumluluklarımızı görevimizi paylaşmaya çağırıyoruz."

(Demokrat Haber)