Yavuz Sultan Selim adı verilen 3. Köprü'nün Anadolu Yakası geçişi Alemdağ Mevkii'ndeki gişelerde ödemelerin nakit ile yapılması nedeniyle oluştuğu belirtilen trafik sürücüleri isyan ettirdi.
 
Mecburi çıkış olan Alemdağ gişelerine ulaşmak için bekleyen sürücüler, tepkilerini korna çalarak gösterdiler.
 
Kilometrelerce uzayan trafikte saatlerdir yolda olduklarını belirten sürücüler, bağlantı yollarının yapılmamasından, OGS ve HGS sisteminin çalışmamasından şikayet etti.
 
Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda saat 11.00 sıralarında yola çıktığını söyleyen otobüs sürücüleri Alemdağ gişelerine 3,5 saatte vardıklarını söylediler.
 
Yolda bekleyenler arasındaki bir TIR sürücüsü "Bizim bu rezilliğimizi yayınlayın ya. Biz bu devlet için nöbet tuttuk gecelerce çoluğumuzla çocuğumuzla. Çevre yolları bitmeden bu yolları neden açıyorlar? Yazık günah değil mi bize? 5 saat bu yolu çekmek zorunda mıyız biz? diye tepki gösterdi.
 
Bir sürücü ise geçiş ücretlerinin yüksek olması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "Şu anda 138 lira gördüğün gibi. 4 saattir ben kuyrukta bekliyorum ve 4 saat sonunda benden 138 lira alıyorlar. Önceden FSM'den geçtiğimiz zaman toplamda git-gel, 65 lira ödüyorduk. Şu anda sadece karşıdan buraya gelmişim 138 lira otoban parası ödedim. Akşamki gittiğimi sayarsak 200 küsur lira ödüyorum. 4 saattir araba çalışıyor, 2 saat de akşam çalıştı. Şimdi nasıl olacak?" dedi.
 
Köprü yolunun Alemdağ çıkışında 4 gişe yer alıyor ve nakit ile geçiş yapılıyor. (Kaynak: Cumhuriyet)