Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'ne yönelik bombalı saldırının ardından Urfa Valiliği ve İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan ilk açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 27 olduğu söylenirken; Urfa Valisi İzzettin Küçük ise ölü sayısının 28'e yükseldiğini açıkladı. Son yapılan açıklamada ise ölü sayısının 30'a yükseldiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12:00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır," derken, 100'e yakın yaralı olduğu belirtti.

Bakanlığın açıklamasında bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirildiği belirtildi ve "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz," denildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."