Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP çevrelerine dair 'kulis bilgileri' paylaşan Twitter fenomeni Fuat Avni, 32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç katliamına ilişkin olarak, Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı devreye sokarak katliamı gerçekleştirdiğini iddia etti. Fuat Avni, "Fidan'ın karanlık ekibinin kontrolünde olan IŞİD hücreleri nihayet Suruç'ta devreye sokuldu. Suruç'u kana buladılar," iddiasında bulundu.

Fuat Avni'nin tweet'leri şöyle:

"- Y..., tek başına iktidar olmak için 8 Haziran'dan itibaren zaten kaos planı yapıyordu.

- Kaos planlarını devreye sokmak için 'Asla affetmeyeceğim' dediği Fidan'ı affetmekle kalmayıp onu yeniden devreye soktu.

- Fidan'ın karanlık ekibinin kontrolünde olan Işid hücreleri nihayet Suruç'ta devreye sokuldu. Suruç'u kana buladılar.

- Efkan'ın bölgeye gönderdiği amirler, derin devletin yetiştirdiği özel kadrolardan. Fidan-Efkan birlikteliği kaosu derinleştiriyor.

- Y...'in en büyük korkularından biri de Babek Zencani dosyasının uluslararası ayağının kendine kadar uzanacak olması.

- Katar ve Suudi'nin maşası olarak yaptığı silah sevkiyatı ve bundan kazandığı milyarlarca dolar kazanç ise ayrı bir skandal.

- Gönderilen silahların Işid'in eline geçmesi ve Işid'e adam gönderilmesine göz yumulması, İran'ın Türkiye karşısındaki en büyük kozu.

- İran'ın tasfiye edilen eski ekibinin uzantıları olan Fidan, Atalay ekibi Y...'in en büyük sır ortaklarıydı.

- İran'ın eski yapısına hizmet etmiş olanlar tasfiye ediliyor. Y... kara para ve silah kaçakçılığından ötürü köşeye sıkışmış durumda.

-  Bu cendereden çıkmanın yolu tek yolu Y...'in tek başına iktidar olmasından geçiyor. İktidar olmak için ülkeyi felakete sürüklüyor.

-  İran'ın artık sahiplenmediği Yezid ve avanelerinin tek can simidi Işid kaldı. Uyuyan hücreler uyandırıldı.

-  IŞİD-PKK çatışması tırmandırılıp 'Bölge kontrolden çıkıyor, artık Suriye'ye girmekten başka çare yok' denilecek.

-  Y..., Suriye'ye girmek için İsrail'le anlaştı. Y...'in yeni ortağı İsrail.

- Derin devlet, silah kaçakçılığı ve kara para aklama bataklığına saplanan Y...'i ahtapot gibi sarmış durumda.

- Ülkeyi hükümet kurdurmayarak ve terör eylemleri ile kaotik ortamda erken seçime götürmeyi düşünen 4'lü çete korkunç planlar hazırladılar.."