20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa Suruç’taki canlı bomba saldırısından sağ kurtulan, sonrasında ‘makul şüpheli’ sayılarak ifadesi alınan yüzde 90 engelli bir yurttaşın maaşı ve yeşil kartı iptal edildi. 

Saldırıda 33 Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi hayatını kaybetmişti.

Erk Acarer’in Birgün'de yer alan haberine göre, geçirdiği trafik kazası nedneiyle yüzde 90 bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan İsmail Denli isimli yurttaş, bayramdan önce hesabına yatması gereken maaşı çekemedi.

Bayram dolayısıyla aksama olduğunu düşünen Denli, SSK’dan maaşının kesildiğini öğrendi. SSK, buna gerekçe olarak da babasının üstüne kayıtlı ev ve otomobili gösterdi.

Daha sonra medikal merkezine giden Denli, burada yeşil kartının da iptal edildiğini öğrendi. Yeşil kart merkezine dilekçe verdiğini ifade eden Denli, SSK’nın kendisinden yeniden engelli belge ve raporlarını istediğini belirtti.

'NEDEN YILLAR ÖNCE DEĞİL ŞİMDİ’

Yaşadıklarına tepki gösteren Denli, “Neden yıllar önce değil de şimdi diye soruyorum. Yaptıklarında çelişkiler var. Anneme bana baktığı için para veriyorlar. Onu kesmemişler. Gerekçeleri bu. Ben 27 yaşındayım. Ama sana baban baksın ya da evlen diyorlar. Ben nasıl evleneyim?”