Suruç Katliamı’nda yitirilenler için katliamın 2. yıl dönümünde İstanbul Gazi Mezarlığı’nda anma yapıldı.

Katliamda hayatını kaybeden Cemil Yıldır, Duygu Tuna ve İsmet Şener’in mezarı başında bir araya gelenler katliamı lanetlerken soruşturmanın işlemediğini vurgulayan aileler tüm faillerden hesap sorulmasını istedi.

Anmaya katliamda yaşamını yitirenlerin arkadaşları ve yakınlarının yanı sıra ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit de katıldı.

Anmada sözü ilk olarak Kobani’ye kitap ve oyuncak götürmek için yola çıkan SDGF Temsilcisi aldı ve katliamın hesabının sorulacağını söyledi.

‘33 DÜŞ YOLCUSUNUN MÜCADELESİ SONUÇ VERECEK’

ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi ise “Suruç için yola çıkanlar haklı bir mücadele uğruna yola çıkmıştı. Katil IŞİD çetelerinin karanlığına karşı yola çıkmışlardı, ancak katledildiler. Adımını attıkları bu mücadele büyüdü sonuç verdi. IŞİD çeteleri bir bir temizleniyor. Kobani’den sonra sıra Afrin’de, 33 düş yolcusunun mücadelesi sonuç verecek” dedi.

Katliamda yaşamını yitiren İsmet Şeker’in kızları Yağmur Şeker ve Dilek Şeker de bir konuşma yaptı. Katliamı lanetleyen Dilek Şeker, “Patlamada aman dediler, su istediler onlar gaz attı, adalet istiyoruz” diye konuştu.

Yağmur Şeker de “Babam öldürüldüğünde 17 yaşındaydım, babamın tek isteği çocuklara park yapmaktı oyuncak götürmekti, onu yaktılar. Hiçbir şekilde bu davadan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SURUÇ İÇİN ADALET’

HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, “Kobani düştü düşecek denirken böyle gençler bu mücadeleyi sahiplendiler ve büyük bir mücadeleye dönüştürerek barbarlığa karşı savaştılar. Onun için katliamların startı burada Suruç’ta başladı. Ama Kobani düşmedi. Bu gençlerin hayalini büyüteceğiz” diyerek “Kobani için adalet Suruç için adalet” çağrısı yaptı.

‘YETKİLİLER HESAP VERMELİ’

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, “33 yoldaşımız, Gezi’nin çocukları  orada fidanlar dikecek kardeşlik ormanı yaratacaklardı. 20 Temmuz AKP'nin, sarayın birbiri ardına süren karanlık politikalarının başladığı tarihtir. Suruç için bir adım attığımızda Roboski için de Silvan için de adım atmış olacağız” dedi.

Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü ise bu katliamın hesabının sorulması SEGBİS’le bir meczubun yargılanmasıyla değil, dönemin yetkililerinin hesap vermesi ile olur” ifadesini kullandı.

(Kaynak: Evrensel)