Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, katliam ile ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmaması üzerine başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dicle Haber Ajansı’na haberine göre, Suruç İçin Adalet Girişimi üyeleri ve Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için patlamanın yapıldığı yer olan Ankara Gar önünde bir araya gelerek alana karanfil bıraktı. Aileler adına kısa bir konuşma yapan Suruç katliamında yaşamın yitiren İsmet Şekerci’nin kızı Dilek Şekerci, Suruç’tan sonra gerçekleşen Ankara katliamı ile sarsıldıklarını belirtti. Şekerci, “Suruç için nasıl adalet peşinde koşuyorsak, Ankara katliamı için de adaletin peşinde olacağız” diye konuştu.

Suruç İçin Adalet Girişimi avukatı Can Tombul da, Suruç katliamının Ankara katliamına zemin sunduğunu belirterek, Diyarbakır’daki HDP mitingine yönelik saldırı ile Suruç ve Ankara katliamlarının birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Suruç katliamı ile ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmadığını ifade eden Tombul, bu nedenle yeninden suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

SUÇ DUYURUSU 
Anma etkinliğinden sonra aileler ve dava avukatları TaYyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, Urfa Valisi, Suruç Kaymakamı, Suruç İlçe Emniyet Müdürü, Urfa Çevik Kuvvet Şube Müdürü, Urfa Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürü, emniyet görevlileri, MİT Müsteşarı ve MİT mensupları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.