Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu (HSYK), Suruç saldırısının olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmasının daha etkin yürütülmesi için 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirildi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Urfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı bulunduğu belirtildi.

İMC’de yer alan habere göre saldırının kınandığı açıklamada, konuyla ilgili HSYK tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Urfa’dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada konuya ilişkin bölüm şöyle:


“Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa’dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.

Cenazelere otopsi yapılması ve gerektiğinde muhafazası için imkanları Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan daha iyi olan Gaziantep Adli Tıp Kurumuna cenazelerin sevki ve otopsi işlemlerinin en kısa sürede yapılması sağlanacaktır.

İstanbul Adli Tıp Kurumundan 3 uzman ve 2 teknisyen, Şanlıurfa’dan bir uzman, Adıyaman’dan bir uzman mevcut uzman ve personele ek olarak Gaziantep Adli Tıp Kurumumuza görevlendirilmiştir.”