Kilis'te Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında çocukların kavgası yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken mahalle sakinleri tarafından evleri taşlanan 75 Suriyeli AFAD tarafından mahalleden tahliye edildi.

Suriyelilere yönelik salsırılar Gaziantep'in ardından Kilis'e de sıçradı. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kesmelik Caddesi'nde gece saatlerinde mahalle sakinleri ile Suriyeliler arasında çocuk yüzünden tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen tartışmada, 1 Suriyeli yaralandı. Mahalleli daha sonra Suriyelilerin evlerine taşlarla saldırmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine zırhlı araçlarla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polislerin çevre güvenliği aldığı olay yerindeki yaralı Suriyeli, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polis, olaylara karıştığı iddia edilen 2 kişili de gözaltına aldı.

Gerginliğin büyüdüğü mahallede polisler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile irtibata geçerek Suriyelilerin mahalleden tahliyesi için araç istedi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü İlhami Akgül'de olay yerine gelerek polis ekipleri ile birlikte 12 Suriyeli aile toplam 75 kişinin tahliyesini sağladı.