Antakya'nın Reyhanlı ilçesinde onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin, NATO, Suriyeli muhalifler ve İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan kınama geldi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Hatay'ın ilçesinde gerçekleşen, birçok can kaybı ve yaralanmaya neden olan ölümcül saldırıları kınıyorum. Bu aşağılık eylemler sivillerin yaşamlarının nasıl hiçe sayıldığını gösteriyor. Ölenlerin aileleri ve sevdiklerini en derin taziyelerini sunuyorum, yaralananların acılarını paylaşıyorum. Müttefikimiz Türkiye'nin halkı ve yetkileriyle tam dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum" dedi.

"Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK)" da patlamayı kınadı.

SMDK, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye halkının Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti. Açıklamada, söz konusu saldırının Suriye'ye destek veren Türk halkından intikam almak amacıyla düzenlendiği ifade edildi. Ayrıca saldırının, "Türk-Suriye halkı arasındaki dostluğu bozmak için düzenlenen başarısız bir girişim" olduğu belirtildi.

Bu arada, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür aşırıcı ve şiddet dolu terör faaliyetlerinin tamamı ciddiyle ele alınmalı ve çözülmeli" dedi.