Suriye’den muhaliflerin olduğu bölgeden Hatay’a kaçak yollarla geçmek isteyen insan kaçakçıları 23 yaşındaki uzman çavuş Mustafa Uygun'un boynunu keserek öldürdü.

Yayladağı İlçesi’nin Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi’nde devriye gezen askerler dün akşam sınırdaki duvardan atlayarak Türkiye’ye geçmeye çalışan insan kaçakçılarına müdahale etmeye çalıştı. İnsan kaçakçıları ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında bir asker bıçaklandı. İnsan kaçakçıları gece karanlığında kaçarken, ağır yaralanan asker hayatını kaybetti.

Hatay Yayladağı'nda bulunan Güveççi Köyü 7. Hudut Karakolu geçtiğimiz günlerde Ak Parti yanlısı medyada Suriye’den kaçak geçişlere müdahale ettiği gerekçesiyle hedef alınmıştı.

Sosyal medyada El Nusra'ya yakın hesapların da, askerin kafasını kendilerinin kestiklerini belirten mesajlar paylaştığı belirtiliyor.

VALİ TOPACA'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiğini aktaran Vali Topaca, şunları söyledi:

“İnsan kaçakçıları geçerken asker bunlara müdahale ediyor, çalılık alanda bir boğuşma oluyor. Boğuşma neticesinde boynu kesilerek yaralanan askerimiz şehit oluyor. Şu anda adli süreç devam ediyor. Burada bir çete var. Bir kısmı bu tarafta, bir kısmı karşı tarafta. Karşıya bir müdahalemiz, 'asker geçti, tabur geçti' falan diyorlar, öyle bir şey yok. Herhangi bir şekilde karşıya müdahale yok. Biz bunları engelleyecek, önleyecek tedbirleri alıyoruz. Askerimiz orada duvardan atlayıp koşarak geçmeye çalışınca, çalılıkların içerisinde müdahale etmeye kalkıyor.”

Ercan Topaca, sosyal medyada yer alan ilçeye giriş çıkışın yasaklandığı iddialarıyla ilgili de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, bölgede arama yapıldığını, giriş çıkışın kontrollü sağlandığını belirtti.

Bu arada, sınırdaki Güveççi ve Görentaş mahallelerinde camiden yapılan Türkçe ve Arapça anonsla vatandaşlar dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Bölgeye çok sayıda polis ve asker ile tedbir amaçlı ambulans sevk edildi. İlçe girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı, araçlarda arama yapıldığı gözlendi.

MUSTAFA UYGUN'UN BABA EVİNDE YAS

Yayladağı'nda Suriye sınırından geçmek isteyen insan kaçakçılarına müdahale ederken bıçaklanarak öldürülen 23 yaşındaki Mustafa Uygun'un Denizli’deki evi yasa boğuldu. Uygun'un altı ay önce göreve başladığı ve 1,5 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Öte yandan öldürülen askerle ilgili hükümetin açıklamalarına tepkiler Twitter'da çığ gibi büyüdü.

Tweetler şu şekilde:











(Kaynak: Hürriyet, ETHA)