Suriye’de El Ekrad (Kürt) Cephesi,Türkiye sınırındaki Telabyad kentinde Irak İslam Devleti Emiri olduğu belirtilen Çeçen asıllı Ebu Musab'ı sağ olarak yakaladıklarını açıkladı.

Şanlıurfa'nın Suriye sınır kesiminde çatışmalar aralıklarla devam ederken, El Ekrad (Kürt) Cephesi’ne bağlı silahlı güçler Türkiye sınırındaki Telabyad kentinde Irak İslam Devleti Emiri olduğu belirtilen Çeçen asıllı Ebu Musab’ı sağ olarak yakaladıklarını açıkladı.

Fırat Haber Ajansı başta olmak üzere çok sayıda internet sitesinde, El Ekrad Cephesi Komutanlığı'na dayanılarak verilen haberlerde 'El Ekrad Cephesi' güçlerinin dün gece çıkan çatışmalarda 'Irak İslam Devleti ve Biladi Şam Emiri' olarak nitelendirilen Ebu Musab’ı esir aldıkları belirtildi.

El Ekrad Cephesi tarafından bugün yapılan açıklamada, "Açık bir şekilde ilan ediyoruz: El Ekrad Cephesi Irak İslam Devleti ve Bilad El Şam’ın çatısı altına girmeyecek ve El Kaide’nin bir kolu olmayacak" denilirken Çeçen kökenli El Kaide Emiri Ebu Musab’ın, yüzlerce sivil karşılığında serbest bırakılabileceği bildirdi.

ASKERLER SURİYE SINIRINDA KULE NÖBETİ TUTMAYACAK

Türkiye'nin Suriye sınırındaki bazı yerleşim yerlerinin PYD’nin kontrolüne geçmesi ve son günlerde yaşanan gelişmeler TSK’yı harekete geçirdi.

Özellikle Ceylanpınar, Akçakale, Suruç’taki sınır hattında nöbet tutan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birlikler için riskli noktalarda “kule nöbeti” geçici olarak kaldırıldı.

Hürriyet gazetesinden Cengizhan Çatal’ın haberine göre askerler, bu noktalardaki nöbetlerini zırhlı kobra ve akrep araçlarının içinde devriye yaparak tutacak. Bu araçların henüz ulaşmadığı sınır hatlarında ise mevzilerden çıkılmayacak. Sınır hattındaki askeri birliklere akrep ve kobra zırhlı araçları sevk edilmeye başlandı.

CEPHANELERİ SAYIN

Edinilen bilgiye göre sınırda görev yapan takım karakollarının bağlı bulunduğu bölüklere, “Malzemeleri ve cephaneleri gözden geçirin, eksikleri acil rapor edin” emri de iletildi. Emir üzerine askeri birliklerde yoğun bir envanter taraması başlatıldı. Kullanılan ve yedek olarak depolarda tutulan termal kameralar, gece görüş dürbünleri, telsizler ve kara gözetleme radarları tek tek kontrol edildi. Eksiği bulunan malzemeler tutanakla karakollardan alınarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bakım merkezlerine gönderildi.