BBC Türkçe'nin haberine göre Suriye'de devlete ait basın organlarının hükümet yanlısı güçlerin Afrin'e gireceği yönünde habeler yapmasına karşın, Halk Savunma Birlikleri (YPG) bu konuda varılmış bir anlaşma olmadığını söyledi.

YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun Afrin'e girmesi konusunda yapılmış bir anlaşma bulunmadığını söyledi.

Mahmud, "Herhangi bir anlaşma yok. Yalnızca bizim Suriye ordusuna buraya gelip sınırlarını koruması yönünde yaptığımı bir çağrı var" dedi.

Daha erken saatlerde Suriye devlet televizyonu El İhbariye, kendi muhabirinin aktardığı bilgiye dayandırdığı haberinde hükümet yanlısı güçlerin bir kaç saat içinde Afrin'e gireceğini bildirdi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt yönetimine danışmanlık yapan Badran Jia Kurd adlı bir yetkili Pazar günü, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kürt güçleri ve Şam yönetiminin, Suriye Ordusu'nun Afrin'e girmesi için anlaşmaya vardığını söylemişti.

Kurd, Suriye Ordusu güçlerinin önümüzdeki iki gün içinde sınır hattı boyunca konuşlanacağını ve iki gün içinde bölgeye girebileceğini savunmuştu.

Türkiye geçen ay Afrin'de YPG'ye karşı operasyon başlatmıştı.

Kaynak: BBC Türkçe