Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitirenler arasında bulunan 15 yaşındaki Çekvar Aliş Çubuk’un mezar taşı, geçtiğimiz günlerde yerinden sökülerek değiştirildi.

Çekvar Aliş Çubuk yazılı mezar taşının yerine sadece “Aliş Çubuk” isminin yazılı olduğu taş bırakıldı.

Olayın duyulması üzerine 21 Kasım’da oğlunun mezarı başına giden anne Netice Çubuk, mezar taşının değiştirilmesine tepki göstererek, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

AİLE MEZAR TAŞINI DÜZELTTİ

Olayın ardından Diyarbakır’da emniyetin talimatıyla kayyumun çalışanları tarafından mezar taşı kırılan Çubuk’un ailesi, dikilen taşı söküp yerine yenisini koydu.

Sur’da yaşamını yitiren 15 yaşındaki Çekvar Çubuk’un silinip yerine Aliş Çubuk yazılan mezar taşı aile tarafından kimliğinde yazılı olan haliyle bugün tekrar mezar taşına yazdırıldı.

AİLESİNİN EVİNE BASKIN

Mezar taşının değiştirildiği bugün ise Çekwar Çubuk’un ailesinin evine özel hareket polisleri tarafından baskın yapıldı.

Baskın sırasında Çubuk’un abisi Çekdar Çubuk gözaltına alınarak TEM Şube’ye götürüldü.

Ayrıca baskında Çubuk’un ablası Zehra Çubuk ve kardeşi Azad Çubuk darp edildi.

Abi Çekdar Çubuk’un gözaltına alınma gerekçesi ise öğrenilemedi.

Baskın sırasında iki kardeşiyle birlikte darp edilen Zehra Çubuk yaşananları şöyle anlattı:

Bir anda kapı sert bir şekilde çalındı. Kapıyı açmamla silah namlularıyla göz göze gelmem bir oldu. Yüzü maskeli polisler üçümüzü yere yatırarak üstümüzde tepinmeye başladı. Polisler yaklaşık 2 buçuk saat boyunca evde arama yaptı. Evin her tarafını dağıttılar. Kardeşim Çekdar’ı darp ettiler. Ben fenalaşınca beni kaldırıp oturttular. Kitaplığımda bulunan birkaç kitabı ve gazeteyi aldılar

Kardeşimi niçin aldıklarını sorduğumda bana sadece bir dosya göstererek ‘biz de bilmiyoruz savcı bey almamızı söyledi’ deyip dosyada ne yazdığını bile göstermeden kardeşimi alıp gittiler.

Kaynak: Gazete Karınca