Sur'da dün bir odada yaralı olduğu belirtilen ve kamuoyunun Tahir Elçi olayından tanıdığı Mahsun Gürkan'a ait olduğu iddia edilen cenazenin üzerinden paletli tankın geçerek ezdiği fotoğraf yayınlandı.

"Perde Arkası" sosyal paylaşım sitesi Mahsun Gürkan'a ait olduğu iddia edilen iki fotoğraf yayınladı.

İlk fotoğraf karesi, Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi polis kurşunlarıyla katledildiği sırada olay yerinden koşarak geçen Mahsun Gürkan'a ait.

Fotoğrafla birlikte "Mahsun Gürkan, Tahir Elçi olayın 2 polisi katledip ardından kaçan 2 PKK'liden biridir" yazısını paylaşan Perde Arkası'nın yayınladığı ikinci fotoğraf ise tam insanlık dışı.

Paletli tank ile üzerinden geçilmiş yüzükoyun yatan bir kişiye ait fotoğrafın üzerine, şu cümle yazıldı: "3,5 ay önce polis katledip kurşunlardan kurtulan Mahsun Gürkan, bugün çok feci bir şekilde öldürüldü."

MAHSUN GÜRKAN YARALI BİR ŞEKİLDE BİR ODADA MAHSUR KALMIŞTI

Gürkan, Sur'da dün 3'ü ağır 7 kişinin evin bir odasında mahsur kalan kişilerden biriydi. Aynı zamanda Gürkan'ın yaralı olan 3 kişiden biri olduğu da kaydedildi.

Dün DİHA’ya konuşan Sur'da bir odada mahsur kalan 7 yurttaştan bir olan Dilber Bozkurt, "Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" demişti. Yine Bozkurt, daha sonra saat 09.40'da HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a telefonla ulaşarak, odada mahsur kalanların isimlerini verdikten sonra "Bir şey olduğunda bilginiz olsun bilin ki infaz etmişler" ifadesini kullanmıştı.

Bu sözlerden sonra Sur'da mahsur kalan 7 kişiden haber alınamamıştı. Ancak daha sonra "Terör Gerçekleri" sosyal paylaşım hesabından, emniyet yetkilileri kaynaklarından ve en son da Diyarbakır Valiliği'nden,  bu kişilerin öldürüldüğüne dair açıklamalar peş peşe geldi.

(Kaynak: Evrensel)