Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden yıkımın durdurulması talebiyle kurulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, “Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun” sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına, platform eş sözcüleri Talat Çetinkaya ve Büşra Cizrelioğulları’nın yanı sıra platform üyeleri katıldı.

‘HALKIN SESİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ’

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, adına basın metnini okuyan Eş Sözcü Büşra Cizrelioğulları, platformlarının Suriçi’nde göçe ve yoksulluğa maruz bırakılan halkın sesi olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çalışmalarının OHAL koşullarında oluşan tüm zorluklara rağmen platform bileşenleri ve duyarlı çevreler tarafından sürdürüldüğünü ifade eden Cizrelioğulları, Suriçi halkının karşı çıkmasına rağmen yapılan “Kentsel dönüşüm” ve rant uygulamaları durdurulana kadar halkın sesi olmayı sürdüreceklerini söyledi.

‘YIKIMIN ÖNÜNE BİR AN ÖNCE GEÇMELİYİZ’

Cizrelioğulları, “Mahallede yaşayan halkın bu çığlığına sahip çıkmak ve ses olmak, bütün duyarlı kişi, kurum ve kuruluşların, hak örgütlerinin, siyasi partilerin, derneklerin, platform ve inisiyatiflerin, meslek odaları, emek ve demokrasi güçlerinin sorumluluk alanında bulunan bir görevdir. Dolayısıyla platformumuzun başlattığı bu sahiplenme çağrısında her birimizin sorumluluğu eşit düzeydedir. Bu sahiplenme ve karşı çıkış biçimini sürdürmeli ve yıkımın önüne bir an önce geçmeliyiz” diye konuştu.

‘SOSYAL MEDYADAN DA İMZALANABİLECEK’

‘’Diyarbakır Suriçi Ortak Dünyamızdır, Yıkım Durdurulsun’’ sloganıyla bir ay sürecek olan imza kampanyasını başlattıklarını söyleyen Cizrelioğulları, toplanan imzaların TBMM başkanlığına gönderileceğini ifade ederek, “İmza kampanyamız aynı anda hem sosyal medya üzerinden hem de ıslak imzalı yöntemle sürdürülecektir. Diyarbakır dışında kalan ve kampanyamıza destek verecek kişi ve kurumlar imza föyüne @SurPlatformu resmi Twitter hesabından erişilebilir” dedi.

Kampanyaya destek çağrısında bulunan Cizrelioğulları, “Hakların ortak mücadele bilinci ve inancıyla yıkımı durdurabileceğimize ve kazanacağımıza inanıyoruz. Bu mücadele ve dayanışma bilinciyle tüm duyarlı kesimleri imza kampanyamıza destek sunmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

‘UNESCO İLE TEMASLAR DEVAM EDİYOR’

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cizrelioğulları, toplanan imzaların sadece TBMM başkanlığına gönderileceğini, uluslararası anlamda bir planlama yapmadıklarını ancak bu konuyla ilgili UNESCO ile temas halinde olduklarını dile getirdi.

Umutlu olduklarını söyleyen Cizrelioğlulları, “Bu mesele tüm Türkiye’nin sorunu o yüzden Türkiye çapında bir kampanya yürütüyoruz. Meşru talebimizin zemini de halktır. Halk Sur’dan çıkmak istemiyor. İnsanların kendi evlerini yeniden inşa etme imkânının sağlanmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: Dihaber)