Sokağa çıkma yasağının 4 gün boyunca uygulandığı Sur’da, halk, operasyon boyunca “garip” kişileri gördüklerini anlatırken, “Sanki devletin polisi değildiler” dedi.

Diyarbakır’ın Sur Mahallesi’nde sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte basına yansıyan görüntüler arasında evlerin duvarlarına yazılmış slogan ve yazılar dikkat çekti. Bunların arasında, üç hilal ve ayyıldız’lı karalamaların yanında, “Esedullah Timi” imzalı “Türk’ün gücünü göreceksiniz” ve “Allah celle celaluhu her şeye yeter” yazıları var.

Sur’da sokaktaki halk operasyon boyunca gördükleri bazı silahlıların polis ya da özel harekata benzemediklerini kaydediyor. Diken.com.tr’den Nur Banu Kocaaslan’a konuşan Sur sakinleri, operasyon boyunca “garip” kişileri gördüklerini anlatırken, “Sanki devletin polisi değiller” dediler.

'UZUN SAKALLARIYLA IŞİD’Lİ GİBİ GÖRÜNÜYORLADI'

Nur Banu Kocaaslan’ın “Sur izlenimleri“nin dünkü bölümünde, halkın söz konusu kişileri tarifi şöyle:

“Özel harekattan beterdi. Kime hizmet ettikleri belli değil. Yüzleri kapalı. Bazılarında uzun sakallar vardı. İlaç kullanıyor gibi bakıyorlardı.

“Hafif başımı uzatıp pencereden baktım. Buraya gelen devletin normal polisi değildi. Siyah, uzun sakallı, hiç polise benzemiyor. Ben onların polis olduğuna inanmıyorum. ‘çabuk içeri gir’ diye bağırdı. Uzun sakallarıyla sanki devletin polisi değil de IŞİD’li gibi görünüyor. İnsanlara bakışını bir görseniz, vahşet içinde.”

9 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’deki halk da imc tv’ye benzer izlenimler aktarmıştı.

'SARAY TARAFINDAN ÖRGÜTLENEN EKİPLER'

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır’da 16 yaşındaki Ömer Koç ile 20 yaşındaki Rezan Kaya’nın sokak ortasında öldürülmesinin ardından Ankara’dan gönderilen timlerden söz etmişti. Demirtaş, “Genelde bunlar o şehrin dışından gönderilen özel ekipler. Hepsinin özel plakasız araçları var. Hepsi aynı marka. Muş’ta, Şırnak’ta, Van’da, Diyarbakır’da benzer araçlar kullanılıyor. Küçük operasyon ekipleri ve nereye bağlı oldukları belli değil. O şehirde ne vali, ne kaymakam ne de emniyet müdürünü takmıyorlar. Geliyorlar infazı yapıp gidiyorlar. Fotoğraflarını ve görüntülerini çekip yayınlıyorlar. Onlar böyle illegal, derin devlet yasadışı gruplar falan değil. Bizahati Ankara’dan istihbarat ve saray tarafından örgütlenen ve gönderilen ekiplerdir,” demişti.