Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Karaçevre Mahallesi'nden 13 köy korucusunun, Sur'da 37'nci gününe giren operasyonlara katılmayı kabul etmeyerek istifa ettiği; Çakırkaya Mahallesi'nde de operasyona götürülen 15 korucunun istifa dilekçelerini Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na sunduğu ancak istifalarının kabul edilmediği öne sürüldü.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; ismini vermek istemeyen eski köy korucusu, operasyonlara çıkmayı reddettiklerini ve kesinlikle operasyonlara katılmak istemediklerini ifade etti ve şunları söyledi:

"Bizi operasyonlara götürerek ya bizi öldürtecekler ya da katil yapacaklar. Orada olanlar bizim çocuklarımız. Ya biz çocuklarımızın katili olacağız ya da çocuklarımız bizim katilimiz olacak. Biz bunu kabul etmiyoruz."

Olayın sadece kendileriyle sınırlı olmadığını aktardığı belirtilen eski korucu, "Çınar'da korucu olan her köyden 3'er gün arayla 12-15 kişilik gruplar halinde Sur'a götürülerek çatışmaları isteniyor. Bundan dolayı birçok köydeki korucular istifa etmeye hazırlanıyor. İstifa eden bazı köy korucularının istifaları kabul edilmiyor," diye konuştu.