Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 33 gündür devam eden 'sokağa çıkma yasağı'na karşı Sur halkıyla dayanışmak için Alevi kadınlar birçok kentten yola çıkarak Diyarbakır'da geldi.

Sur Belediyesi önüne gelen kadınlar, buradan yasak olmayan mahallelerde yürüyüş yaparak, lokma dağıtmak istedi.

Kadınların toplu yürüyüşüne izin vermeyen polisler ise ayrı ayrı gruplar halinde mahalleye girebileceklerini söyledi.

Bunun üzerine Alevi kadınlarca İskenderpaşa Mahallesi'nde lokma dağıtımı yapıldığı sırada Küçük Aktar Sokak'ta bulunan bir evin ikinci katı top mermisiyle vuruldu.

Duvarı delerek içeri giren top mermisi o an evdeki diğer kişilerle birlikte sofrada yemek yemekte olan Melek Alpaydın isimli 38 yaşındaki kadının kafasına isabet etti. Top mermisi sonucu kafası kopan kadın, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Alpaydın'nın 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Yaşamını yitiren Apaydın'nın, evinin abluka altında bulunan Dört Ayaklı Minare'nin yakınlarında olduğu ve yaklaşık 2 hafta önce süren abluka nedeniyle çocuklarıyla birlikte yakınlarının bu evine geldikleri bildirildi.

Alpaydın'ın katledilmesinin ardından mahalleye girmeye çalışan bir zırhlı araç, yurttaşlar tarafından taşlandı ve mahalleye giremedi. Yurttaşların öfkesi ile karşılaşan polisler, ateş açtı. Bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Öte yandan Alpaydın'ın yaşamını yitirdiği aynı dakikalarda Anzele Parkı'na da bir top mermisi düştüğü ortaya çıktı. Her iki noktaya düşen bu top mermilerinin Sur'a yönelik saldırılarda kullanılan tanklardan atıldığı ve bu bölgelere isabet ettiği tahmin ediliyor. (DİHA)