Yıkım tehdidi altındaki Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Alipaşa Mahallesinde, mahallenin çevresi polis bariyerleriyle kapatıldı.

Fatih Polat ve Fırat Topal'ın Evrensel'de yer alan haberine göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Alipaşa Mahallesi güne polis barikatları ve TOMA’larla uyandı. Yıkılmadık az sayıda evin kaldığı Alipaşa Mahallesine geldiğimizde, mahallenin çevresi polis bariyerleri ile kapatılmıştı.

Bariyerlerin iç bölümlerinde TOMA’lar ve yıkım için hazır bulunan kepçeler dikkati çekiyordu.

Yıkım ekipleriyle polisler hazır bekliyordu.

‘BAYRAM ARİFESİNDE BİZE YAŞATILAN BU’

Yanlarına gittiğimiz mahalle sakinleri gazeteci olduğumuzu anlayınca, “İşte İsrail’in barikatları” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bir mahalle sakini, “AKP’nin bayram arifesinde bize yaşattığı bu. Ne diyeceğimizi şaşırdık artık. Bu evler bizim tapulu malımız, vergisini ödüyoruz. Rızamız olmadan yıkmak istiyorlar” dedi. Mahalleye iki gün önce emniyet müdürünün geldiğini belirten mahalle sakini, “Emniyet müdürü anneme, ‘Teyze neden evlerinizi boşaltmadınız’ dedi. Yaşadığımız evleri neden boşaltalım” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘4 YETİMLE NEREYE GİDEYİM?’

Elindeki çamaşır sepeti ile söylenerek yanımızdan geçen yaşlı bir kadın da, “Bana, altında dükkanı olan iki katlı evim için 24 bin lira veriyorlar. Benim 4 tane yetimim var. Nereye gideyim? Çıkmayacağım, gelip evi üzerime yıksınlar” dedi.