Batman - Cezaevinde intihar ettiği ileri sürülen M. Sait Platin’in ailesini Cumhurbaşkanlığı arayarak, ayrıntılı bilgi istedi. Aile, Türkiye’de iç hukuk yollarının tükenmesi durumunda AİHM’e başvuracağını belirtiyor.

Ankara Etimesgut’ta 4 yıl önce askerlik yaparken saçkıran olacağı endişesiyle miğfer takmak istemediği için hakkında askeri mahkemede dava açılan M. Sait Platin (27), askerliğini tamamladıktan sonra bu davadan 75 gün hapis cezası almıştı. Cezanın infazı için Batman M Tipi Cezaevi’nde yatan M. Sait Platin’in, tahliye olmasına 5 gün kala, koğuşta gömlekle kendini asarak, yaşamına son verdiği ailesine bildirilmişti. Ancak Platin ailesi olayın şüpheli olduğunu düşünerek, çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

Baba Ramazan Platin, konunun araştırılması için mektupla başvuruda bulunduğu Cumhurbaşkanlığı’nın kendisini telefonla aradığını söyledi. Baba Platin, “Cumhurbaşkanlığı sekreterliği olayın ayrıntılarını benden öğrenmeye çalıştı. 'Askerde emre itaatsizlik mi, yoksa cezaevindeki olaydan mı şikayetçisiniz' şeklinde isteğimi sordular. İki olayın paralel olduğunu söyledim. Bu olayın hakkaniyet ve adalet ölçüsünde sonuçlanmasını istediğimi açıkladım” dedi.

Olayla ilgili olarak cezaevinden sorumlu savcılığın takipsizlik kararı verdiğini belirten baba Ramazan Platin, hukuki yolları da zorluyor. Savcılığın kararında oğlu Sait’in baskı altında olmadığı ve cezaevi personelinin kendisine bazı konularda kolaylık sağladığı şeklinde yer alan ifadelerin kendisini şaşırtmadığını belirten Ramazan Platin, şunları söyledi:

“Çünkü olay sonrasında da savcılığın meyli o yöndeydi. Cumhurbaşkanlığı sekreterliğine oğlumu çok iyi yetiştirdiğimi ve tahliye olmasına 5 gün kala intihar nedeninin ne olabileceğini sordum. Adalet Bakanlığı ile Cezaevi Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü mektuplarıma yanıt vermedi. İlk yanıt Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Başka bir ilde bir üst mahkemeye başvuracağım. Eğer Türkiye'de iç hukuk biterse hakkımı AİHM’de arayacağım.” (ANF)