Kocaeli'ndeki Kandıra F Tipi Cezaevi’nde askerli yapan Emre Ersöz’ün intihar ederek yaşamına son verdiği öne sürüldü.

Askerin ölümüne ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, Jandarma Er Emre Ersöz'ün cenazesi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İntiharla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı ile askeri yetkililer soruşturma başlattı.

İKİ GÜN ÖNCE DE LİCE'DE BİR ASKER ÖLMÜŞTÜ

İki gün önce, 17 Ocak günü de Diyarbakır'ın Lice İlçesi Duru Jandarma Karakolu'nda Narlı üs bölgesinde mevzi nöbetinde bulunan er Doğan Türk, uzun namlulu silahla vurulmuştu. Ağır yaralanan Türk, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. 15 Şubat'ta terhis olacak Türk'ün 'intihar' mı ettiği, yoksa nöbet arkadaşları tarafından mı vurulduğu araştırılıyor.

'İNTİHAR' OLAYLARI

Sadece 2012 yılı içerisinde en az 66 askerin "intihar" iddiasıyla öldüğü tahmin ediliyor. Nedeni "intihar" olarak açıklanan asker ölümlerinde, özellikle 2012 yılında büyük artış yaşadığı görülüyor. İHD 2011 raporuna göre polis ve askerde 43 şüpheli intihar vakası yaşanırken, bu sayı 2010 yılında 47 olarak kayıtlara geçmişti.

Aralık ayında Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre 2007-2012 yılları arasında 129 asker, "silah kazaları" sonucunda hayatını kaybetti. Son 5 yılda çatışmalar dışında 1108 askerin görev başında hayatını kaybettiğinin ifade edildiği açıklamada, bunlardan 263’ünün subay, astsubay; 845’inin ise er, erbaş olduğu belirtildi. Askerlik sırasında hayatını kaybetme nedenleri arasında "intihar" birinci sırada yer alıyor.