Şüpheli asker ölümlerinin son günlerde arttığını iddia eden Barış İçin Vicdani Ret Platformu üyeleri, Harbiye Orduevi önünde eylem yaptı...


"Katliamlara ve Şüpheli Asker Ölümlerine Son" yazılı pankart açan Barış İçin Vicdani Ret Platformu üyesi 10 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde son bir haftada yaşanan 6 Kürt kökenli asker ölümünün şüpheli olduğunu iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Aykut Kamap, şunları söyledi:

"Son haftalarda artan şüpheli asker ölümlerine son bir hafta içerisinde 6 Kürt gencinin daha ölümü eklendi. TSK, bu ölen gençleri ölümünün ‘intihar veya kaza’ olduğunu söyledi. Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde kısa dönem askerlik yapan Dersimli Deniz Yurtsever ile Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’nde Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan 22 yaşındaki Doğukan Kahyaoğlu’nun nöbet tutan arkadaşlarından tüfeklerini alıp intihar ettiği, söyleniyor. Her Türkiye vatandaşı olan erkek gibi, belirli bir yaşa geldikten sonra zorunlu olarak askere götürülen bu gençler, zorla götürüldükleri yerde hayatlarını kaybediyorlar. Bu ölümlere ilişkin başka açıklama yapılmayıp ölümlerin üstü örtülmeye çalışılıyor."