Vatan Şaşmaz için Üsküdar Güzeltepe Birlik Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine  Vatan Şaşmaz'ın 5 aylık hamile eşi Yasemin Şaşmaz ve annesi Safiye Şaşmaz da katıldı. Ayakta duramayan iki kadın el ele verip acılarını paylaştı. 

Vatan Şaşmaz'ın sanatçı arkadaşları cenaze törenine katıldı. Çocuklar Duymasın dizisinde birlikte rol aldığı Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ da o isimler arasındaydı. Tamer Karadağlı, "Çok üzgünüz, şoktayız" dedi. Herkesin aynı hisleri yaşadığını söyleyen Pınar Altuğ da, " Zor bir gün hepimiz için" diye konuştu.

Şaşmaz'ın yakın arkadaşları arasında yer alan Sinan Özen ise "Böyle zamanlarda insan ne söyleyeceğini bilemiyor. Hala şoktayım. O görüntüleri gördükten sonra, sabaha kadar uyuyamadım" dedi.  

"SÜREKLİ İYİLİK DÜŞÜNEN BİR İNSANDI"

Vatan Şaşmaz'ın mankenlik döneminden hocası olan Murat Parasayar da şokta olduğunu söyleyen isimler arasındaydı. Parasayar, " Bizi çok şaşırttı. İnanılır gibi değil.Çok büyük şoktayım"dedi. Şaşmaz'ın en yakın arkadaşlarından biri olduğunu söyleyen Ömer Gedik de, "Bizim bütün sunumlarımızda gönüllü olarak yer alan. Para talep etmeyen, sahnede devleşen bir isimdi. Bu şekilde bir ölümü hak etmediğini düşünüyorum. Sürekli iyilik konuşan bir insandı" şeklinde konuştu. 

Çok sarsıldığını söyleyen Tuba Özay da Vatan Şaşmaz'la kısa bir süre önce görüştüklerini söyleyip,"Gelecekten konuştuk. Baba olmayı çok istediğini söylemişti. '43 yaşındayım, 60'ıma geldiğimde çocuğum ergen olacak'dedi. 'O yüzden sen de elini çabuk tut' demişti" diye konuştu.

Vatan Şaşmaz'ın oynadığı dizideki rol arkadaşı ve son sahnede birlikte oynadığı Ferdi Akarnur da erken saatlerden itibaren camideydi. Şaşkınlığını gizleyemeyen Akarnur, "10 yıldır çalışıyoruz. Hiç kimseyi kırmamış bir insan. Ağzından bugüne kadar kötü bir laf duymadık. Bu nasıl bir şey. Aklımız hayalimiz almadı" diye konuştu.

Vatan Şaşmaz'ın cenaze namazı helallik alınmasının ardından kılındı. Şaşmaz'ın yakınları, sanatçı arkadaşları ve hayranları cenaze namazına eşlik etti. Şaşmaz'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Çengelköy Mezarlığına götürüldü. Şaşmaz burada toprağa verildi.