'Sümeyye Erdoğan'a suikast' yalanının ortaya atıldığı sırada Star'da politika editöörü olarak çalışan Murat Seçkin o haberin gazeteye nasıl geldiğini ve yayınlandığını anlattı.

Birkaç gün önce Kabataş yalanını Taraf gazetesinde yazan Seçkin, şimdi de 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' haberinin nasıl yayınlandığını yazdı.

Seçkin'in 'Milli gazetecinin Haber Suikasti' başlığıyla Taraf'ta yayınlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Şimdi bir de o dönemin medyasının genel durumuna bakalım. 17-25 Aralık yaşanmış. Belgeler havalarda uçuşuyor. Erdoğan ve partisini adeta yerden yere vuran manşetler atılıyor. Üç gazetenin haber merkezlerinde hummalı bir çalışma başlıyor ve ne kadar Erdoğan karşıtı haber varsa hepsini çürütecek cevap peşine düşülüyor. Ama nafile. Cevaplar hep havada kalıyor. Hâl böyle olunca strateji değişiyor.

“Madem cevap veremiyoruz biz de saldıralım” mantığıyla hareket edilmeye başlanıyor. Nasıl bir ilahi talihsizliktir ki, bu strateji de işe yaramıyor. Anlayacağınız koltuklar tehlikede…

Bir dönemin üçüncü- dördüncü adamı olmaktan öteye geçemeyen bazı yöneticileri bir panik sarıyor sorma gitsin. Ve beklenen mucize gerçekleşiyor. Ellerinde dosyalarla birlikte iki kişi çıkıyor ve bu arkadaşlardan birisinin kapısını çalıyor: Fuat Avni’yi bulduk! Belgesi var… Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenlenecekti! Belgesi var… İşte ilahi mucize… Gazetelerin istihbarat servislerinin kapatamadığı bu büyük yarayı başka istihbarat servisleri kapatıyor.

Bunu da Umut Oran ve Fuat Avni arasında geçen sözde suikast görüşmesi hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, açıkça deşifre ediyor: “MİT’in içinden üç tane daire başkanı iktidara iç politikayla ilgili serviste bulunuyor…”

Sonrası yine 5N+1K katliamı. Bu sözde belgeler yazıişleri masalarında “Olur mu böyle şey. Bu saçmalık” gibi sesler yükselmesine rağmen üç gazetede birden manşetlere taşınıyor… “Belgelere” ilk ulaşan yönetici sabah patronla yaptığı toplantıda şunu söylemekten de çekinmiyor: Elimizde daha çok bomba var! Farkında olmadığı ise şu: Bomba dediği gazeteciliğin altına konuluyor, suikast ise haberciliğe yapılıyor…

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz