İstanbul Sultangazi’ye bağlı Gazi Mahallesi Eski Karakol bölgesinde 28 Eylül akşamı bir araya gelen Halkların Demokratik Kongresi ve Halkların Demokratik Partisi bileşenleri eski ismi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olan İslam Devleti adlı örgütün 12 gündür devam eden Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerin yaşadığı ve Rojava olarak adlandırılan bölgedeki Kobani Kantonu’na düzenlediği saldırıları protesto etti.

Gazi Cemevi önüne kadar 'Biji Berxwedana YPG', 'Biji Berxwedana Kobane', 'Katil IŞİD İşbirlikçi Akp' sloganlarıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Eyleme Mayıs Kültür ve Sanat Derneği, Pencere Tiyatro Topluluğu, Mücadele Birliği gibi birçok dernek ve siyasi grup da destek verdi.

HDP Sultangazi İlçe Örgütü adına okunan basın açıklamasında 'IŞİD saldırılarının ardında Akp hükümetinin bulunduğu' savunuldu.

Basın açıklamasının ardından dağılan kitleye polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahalede bulundu.

Daha sonra çatışmaya dönüşen eylemde gençlerin polisin müdahalesine havai fişek, taş ve molotoflarla karşılık verdiği görüldü.

Bazı polis araçlarının molotof ile ateş aldığı görülen çatışma esnasında yoldan geçmekte olan bir yurttaş ayağına gaz kapsülü isabet etmesi nedeniyle yaralandı.

Saat 20.30 sularında çatışma ve gerginlik son buldu.

Çayan Kaplan / Demokrat Haber Gazi Mahallesi