Antalya'nın Kemer İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, İstanbul Sultanahmet'teki saldırıda hayatını kaybeden 10 Almanyalının birinci derece yakınlarına ömür boyu tatil için Konsolosluk nezdinde girişimlere başladıklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Mustafa Gül yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Bu benim belediye başkanı olduğum sürece devam edecek. Ama bu koltuğa kim oturursa otursun bu duyarlılık içersinde olacaklarını düşünüyoruz. Oradan gelecek olanlara ev sahipliği yapmak, acılarını bir an olsun dindirebilmek için böyle bir fikir ortaya koyduk. Antalya Konsolosluğu'ndan da hemen dönüş yapıldı. 29 Ocak tarihinde kendileriyle bir görüşme yapacağız. Bunu büyükelçilikle de paylaşıp, onlara maddi bir şey veremeyiz ama manevi olarak destek olabilirsek, Kemer Belediye Başkanı, hem de bir Türk vatandaşı olarak mutlu olacağım."

'AİLELERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ'

Konsolosluktan ailelerin adreslerini alacaklarını ve Almanya'da düzenlenecek turizm fuarına gittiklerinde onları ziyaret edeceklerini söyleyen Gül, "Sultanahmet'te hayatını kaybedenlerin evlerine kadar gidip ailelerini bizzat ziyaret etmek büyük bir manevi katkı olacaktır. Bunu da Kemer gibi bir turizm kentinin belediye başkanı olarak yapmak bizim görevimiz diye düşünüyorum. Bazı otelci arkadaşlarımla bunu paylaştım ve onlar da 'Mutlaka biz de gelelim sizinle başkanım' dediler. Yeter ki adreslerini tespit edelim gidip evlerine kadar ziyaretimizi yapacağız" ifadelerini kullandı.