Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Süleymancılara ait olduğu öne sürülen Hayrünnisa Gölbaşı Çocuk Yurdu'nda kalan iki çocuk cinsel istismara maruz kaldı.

Müdür hakkında, iki çocuğa porno film izlettiği ve dokunma yoluyla cinsel istismara zorladığı öne sürülerek soruşturma açıldı.

10 ve 11 yaşındaki iki çocuğa cinsel istismarda bulunan yurdun müdürü İ.T., yapılan ilk tahkikat sonrası tutuklandı. Cinsel istismara maruz bırakılan çocuklar ise tedavi amacıyla Malatya'ya götürüldü.

İstismar ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tarikat yurtlarının cinsel sapıklığın rutine dönüştüğü yerler hâline geldiğini öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"AKP'nin büyütüp beslediği ve çocukları bilinçli bir biçimde teslim ettiği tarikat yurtları, cinsel sapıklığın rutine döndüğü yerler haline geldi. Çocuklarımızı tarikatlara teslim eden AKP, FETÖ'den boşalan yerleri başka cemaat ve tarikatlarla dolduruyor. Bunun bedelini ise çocuklarımız en ağır şekilde ödüyor. Yeter artık! Bu kaçıncı ve bitmek bilmeyen taciz! AKP, yurt yapmıyor ve çocukları bu denetimsiz tarikat cemaat kurslarına / yurtlarına mahkum ediyor. Bedelini ise çok ama çok ağır ödüyoruz. Bu tacizin de peşini bırakmayacak ve üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Ailelere de çağrım, çocuklarını tarikat ve cemaat yurtlarına teslim etmemeleridir... Onlarca çağdaş dernek varken, çocuklarınızı buralara göndermeyin."

SÜLEYMANCILARIN YURDUNDA YANGIN ÇIKMIŞ 11’İ ÖĞRENCİ 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Adana'nın Aladağ ilçesinde, yine Süleymancılara ait tarikat yurdunda yangın çıkmış, 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirmişti.

Olayla ilgili sanıklara "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 30 Mayıs'ta görülen ilk duruşmasında 7 sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklanmıştı.

(Kaynak: BirGün)