KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, "Sakine ve Paris katliamının düşündürdükleri" başlıklı yazısında, Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in suikast sonucu öldürülmeleri konusunda, "AKP Hükümetinin PKK liderlerini katletme politikasının sonucu hedeflenmişlerdir. Bunun dışında şu-bu dış güçler biçiminde dillendirilen olasılıklar çok zayıftır ve spekülasyondur," dedi.

"KATLİAM, ENTEGRE PROJESİNİN BİR AYAĞI"

Karasu, 'hedef şaşırtmak' istendiğini ve bunun da suikastın Türkiye tarafından yapıldığının kanıtı olduğunu söylerken, "MİT gibi bir istihbarat örgütünün bu işin içinde olma ihtimali de çok yüksektir," dedi.

Karasu, suikastın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın dile getirdiği "entegre proje"nin bir ayağı olarak gerçekleştiğini söylerken, İmralı'da yapılan görüşmelerde Öcalan'ın samimi ve içten olduğunu, ancak durumun AKP tarafından da böyle ele alındığının kuşkulu olduğunu belirttiği yazısında, "Eğer AKP Hükümeti görüşmeleri bir tasfiye konseptinin ayağı olarak değil de bir çözümün fırsatı olarak ele alsaydı 'bu katliamı neden Türkiye yapsın' sorusu akla yatkın olurdu," dedi.

"BİR TARAFTAN GÖRÜŞME YAPARIM, BİR TARAFTAN MÜCADELE EDERİM..."

Mustafa Karasu, TSK'nın operasyonlarına dikkati çekerek, "bir taraftan görüşme yaparım, diğer taraftan mücadele ederim denilirse, öldürmeyi sürdürmekten söz edilirse bu katliam da yapılır; başkaları da yapılır," ifadelerini kullanırken, "bu katliam, AKP'nin liderleri öldürme konseptinin gereği aylar önce planlanmış ve uygulanmıştır," dedi.

"ANLAŞILIYOR Kİ BİR YIL ÖNCE VERİLEN TALİMAT UYGULANDI VE..."

Karasu, gerçekten bir çözüm niyetinin olması durumunda, "ölüm timlerine ulaşıp bu saldırıdan vazgeçin denilebileceğini" söylerken, "Anlaşılıyor ki belki de bir yıl önce verilen talimatın uygulaması yapılmış ve yapılmasına dur denilmemiştir. Özellikle Hüseyin Çelik’in iç infaz demesi ve Başbakan’ın her fırsatta bunu dillendirmesi, AKP'nin yapma olasılığını tek seçenek haline getirmiş bulunmaktadır."

Karasu, yazısında, "AKP tutumuyla bir çözümü değil, tasfiyeyi hedefliyor, bu amaç için de öldürülmesi gerekli görülen liderlerin suikastları da gerçekleştirilir" dedi.