İstanbul’da Cevahir alışveriş merkezindeki Starbucks’ta, trans gazeteci Michelle Demischevich ayrımcılığa uğradı.

bianet’e konuşan Demischevich çalışanların kendisine kahvesini servis etmek yerine parasını iade ettiklerini, “İstediğiniz yere gidip şikayet edebilirsiniz” dediklerini anlattı.

“Sıraya girip kahvemi ısmarladım. Önce ‘Maykıl mı Mişel mi’ diyerek gülüşmeye, ismimle dalga geçmeye başladılar. Ardından arkamdaki yedi müşteriye kahvesini servis ettiler. Duruma tepki gösterip bana neden servis yapmadıklarını sorunca paramı iade ettiler. Ardından gülerek ‘İstediğiniz yere gidip şikayet edebilirsiniz’ dediler.

“O sırada kafede müşteri olarak bulunan ve olaya şahit olan beş kadın bana destek verdi. Ellerinde ‘Alışın buradayız! LGBTİ bireyler vardır’ yazılı bir kağıt ve gökkuşağı şemsiyeleriyle yanıma geldiler.

“Şu anda Starbucks’ın içinde, pankartımla oturma eylemi yapıyorum. Etraftan geçenler bana destek oluyor. Türkiye Starbucks’ın Operasyon Müdürü Ozan Bey de geldi. Maruz kaldığım ayrımcılık nedeniyle yazılı bir özür bekliyorum”.

Demishevich, kafede birkaç saat bekledikten sonra Operasyon Müdüründen "yazılı bir özür sunamayacakları ancak şirket kuralları gereği sözlü olarak özür dileyebilecekleri" cevabını aldığını ve kendisine transfobik davranarak hizmet vermeyen personelle ilgili gerekli prosedürün uygulanacağının söylendiğini aktardı.

Çiçek Tahaoğlu / Bianet