Bugün gazetesinden ayrıldıktan sonra Star gazetesi'ne geçen Ahmet Taşgetiren bugün köşesinden hükümete 1 Mayıs için 'Taksim'i açın' diyerek seslendi.

Taşgetiren yazısında, "Bence, Taksim 1 Mayıs’a açılmalı. Hele, bilek güreşi görüntüsü daha çok kamuoyuna mal olmadan ve ‘ Tayyip Erdoğan nihayetinde boyun eğdi’ izlenimi doğmadan açılmalı. Hatta şunu söyleyebilirim ki, DİSK’in ve etrafındakilerin ‘Taksim şehveti’ oraya çıkış engellenerek değil, aksine izin verilerek ortadan kaldırılabilir” ifadelerine yer verdi

Ahmet Taşgetiren'in 'Bence 1 Mayıs' başlıklı yazısı şöyle:

Evet, DİSK’in yaptığı bir bilek güreşine soyunmaktır. Evet, Başbakan’ın tepkisi haklıdır. Yenikapı’da çok uygun bir alan açılmış, oraya geliş - gidişler ücretsiz kılınmışken ve bu gibi durumlarda Tayyip Erdoğan’ın, böyle bir şantaja boyun eğecek siyasetçi olmadığı da bilinirken, illa Taksim’de ısrar etmek çıngar çıkarma arayışıdır.

Evet, 1 Mayıs’ı “Emek Bayramı” olarak resmi tatil ilan etme işinin altında AK Parti’nin imzası varken, bağcı dövmeye kalkmanın insafla alakası yoktur.

O zaman?

O zaman DİSK’in çıngar çıkarmayı bir siyasi rant meselesi gibi düşündüğü sonucuna varılabilir.

Ve o zaman, şaşırtıcı gelecek ama, 1 Mayıs’ın Taksim’de icra edilmesi konusu, kaos plancılarını ters köşeye yatırmak adına, yeni bir değerlendirme konusu yapılabilir.

Yazının devamı için tıklayınız...