Sözcü Gazetesi yönetici ve çalışanları hakkında açılan dava İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Davanın sanıkları Sözcü gazetesinin imtiyaz sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, Sözcü.com.tr Haber Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli.

Sözcü Gazetesi'nin yer verdiği iddianameye göre gazetenin Gülen yapılanması ile bağlantılı olduğu iddia edilerek, gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay’a "Silahlı terör örgütü yönetmek ve propagandasını yapmak" suçlaması yöneltiliyor.

İzmir muhabiri Gökmen Ulu, Sözcü.com.tr Haber Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli'ye yöneltilen suçlama ise "Silahlı Terör Örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek."

İSTENEN CEZALAR

İddianamede Akbay için 16,5 yıldan 30 yıla kadar hapis istenirken, davanın tutuklu tek sanığı, gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu ile 21 Eylül'de tahliye edilen İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli için 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sözcü Gazetesine Mayıs ayında düzenlenen operasyonun ardından çalışanlar Gökmen Ulu ve ve Mediha Olgun gözaltına alınmış, 26 Mayıs'ta ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Mediha Olgun 22 Eylül'de nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, Gökmen Ulu'nun tutukluluğu devam ediyor.

Gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

‘ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUZ’

Duruşma salonu önünde bekleyen Gökmen Ulu’nun eşi Burcu Ulu “Gökmen bugün itibariyle 173 gündür bizden ayrı haksızca hukuksuzca cezaevinde. Adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Süreyya Turan, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Yılmaz, Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen, yazarları Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar, CHP eski milletvekili Umut Oran ile Cumhuriyet Gazetesi İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven de mahkeme salonunun önüne geldi.

(Kaynak: BirGün)