BDP’li Sırrı Sakık’ın 25 yaşındaki oğlunun intiharıyla, hayatının en büyük acısını yaşarken Twitter’da oğlunun ölümüyle ilgili yapılan öfke ve hakaret dolu yorumlar büyük tepki çekti...

 

UTANDIRAN TWEETLER

Sidar Sakık'ın intiharının duyulmasının ardından Twitter'da yazılanların bazıları şöyle:

* @brssnr: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın ölmüş, yakında tüm sülalesinin yok olması dileğiyle....

* @sezgiinaydin: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etmiş. Ne diyelim başı sağolsun. Darısı tez zamanda babasının başına!

* @xxx_1907: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğluna Allahtan rahmet, babasına aynı balkondan atlama cesareti diliyorum.

* @unique_question: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etmiş. Kendisine rahmet kalanlarına "aynı sonu" diliyoruz.

* @ErN_: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu örnek olmalı. Kampanya başlatılmalı. Hadi BDP'li gençler uçuruma diye. Törenle kurtulmalı alayından.

* @iloveyoumeloo: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş, güne güzel bir haberle başlamak güzel

* @Ocakturkercan: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş. Binlerce şehit anasının babasının acısını belki anlar.

* @kirsanzade: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın acısıyla mutlu bir gün geçiriyorum.

* @mustafahankose: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş. Ölmeseydi o da diğerleri gibi dağa çıkıp askerimize kurşun sıkardı.

* @meuyar06: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etmiş. Ölen terörist sayısına 1 kişi daha eklendi.

* @steteleskop: Askerlerimizin katillerini alkışlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın yaşadıkları belki de hayatın ona "Kendine gel!" deme şeklidir

* @selimokkiran: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etmiş.. Oğlu daha onurluymuş senden de bekliyoruz...

* @Pinar0naL: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner... Evlat acısı neymiş siz de tadın!

* @Payitaht42: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş :)) hahahah sesli güldüm :))

* @AtalayKavak: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın başı sağolsun diyor herkes. Başı sağolmasın, başı kopsun, soyu kurusun şerefsizin.

 

YORUMLAR TEPKİ ÇEKTİ: 'YÜREĞİNİZ BÖLÜNMÜŞ'

Twitter'da ağır hakaret ve küfür de içeren bu tweetlere tepki de yağdı. İşte o tweetler...

* @BinaliRenas: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu için sevinenler, yaptığınız şey sadece ırkçılığı körüklüyor.

* @AkaDeniz: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümünden sonra, darısı babasının başına diyen zihniyetten gerçekten iğreniyorum.

* @TtrRmzn: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğluyla ilgili, 'Anlasınlar evlat acısını diyenler'; 30 yıldır ölen PKK'lıların anası babası yok mu?

* @yasintekkurtt: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu öldü, genç bir insanın ölümüne sevinenler, sizler ne zaman bu kadar insanlıktan çıktınız. Yazıklar olsun

* @mehmedbk: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümüne sevinen vicdan yoksulları. Gençlerin ölümlerinden siz de sorumlusunuz. Yazıklar olsun size

* @BerxwedanYARUK: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümüne "ilahi adalet" diyenler ilahiyattan, adaletten, insanlıktan, ahlaktan nasibini almayanlardır

* @dilaasup: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun intiharına sevinenler var. Üzerine cümle kurmaya gerek var mı daha?

* @dogununmerdi: Evlat acısına sevinen yaratıklar gerçekten sizden iğreniyorum. Acının ve gözyaşının rengi yoktur

* @bykusak: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş, sadece o değil insanlık da ölmüş.

* @nirglaksu: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümüne sevinen faşistlerle aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum

* @karaolorin: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın başı sağolsun. Oh iyi olmuş diye mesaj yağdıranların ülke neden bölündü diye sorma hakları yok sanırım

* @antifa_nesin: Sevinenlere İbn-i Arabi'nin dediği gibi: "Sizin taptığınız tanrı benim ayaklarımın altındadır"

* @hknerkn: BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu öldü diye sevinenlere; sizin yüreğiniz yarılmış, bölünmüş zaten. Memleket bölünse ne olur!

 

SOSYAL MEDYADA AKIL VE VİCDAN TUTULMASI

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, "BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın" tag'ıyla açılan başlığıyla yazılanların 'nefret söylemi' olduğunu belirterek, "İlkel, gaddar öfke kusan mesajlar, akıl ve vicdan tutulmasının ne denli irrasyonel ve ürkütücü boyutta olduğunu gözler önüne serdi" dedi.

 

İnceoğlu Twitter'da ağır hakaret içeren 'yorumlarla' ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Sırrı Sakık'ın oğlunun intihar haberinden sonra sosyal medyada adeta nefret patlaması yaşandı. Baş sağlığı dileme/yemenin de ötesinde 'Oh olsun', 'İlahi adalet' türünden ilkel, gaddar öfke kusan mesajlar, akıl ve vicdan tutulmasının ne denli irrasyonel ve ürkütücü boyutta olduğunu gözler önüne serdi. Hızlı yayılım, etkileşimsellik gibi özellikleri yüzünden sosyal medyada nefret söylemi çok daha kolay ve yaygın olarak üretilmekte. Irkçı söylemin sosyal medyadaki dışa vurumu bireysel kolektif bir olgu. Benedict Anderson'un 'Hayali Cemaatler' tahayyülünü sosyal medya kolektif bir aidiyet üzerinden inşa ediyor. Süreç her zaman çok sistematik, planlı ve programlı işlememekle beraber, ne yazık ki adeta bir linç kampanyasına dönüşebilmekte. Sıklıkla karşımıza bir yandan kişinin belirli bir gruba aidiyeti yüzünden küçük düşürülmesi, aşağılanması, hedef gösterilmesi, diğer yandan nefret söylemi üreten gruba güç ve önem atfedilmesi olaylarına tanıklık ediyoruz. Bazı gruplar bu yolla kendilerinin öz-değerlerini arttırma yanılsaması içinde 'diğer'lerini değersizleştirme ve insani değerlerden uzaklaştırarak itibarsızlaştırma müdahil oluyorlar."