Şanlıurfa Ceylanpınar’da 9 Aralık 2014’te, kamuoyuna "asker Umut Aslan’ın sevgilisinin mesajı nedeniyle cinnet geçirip iki arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği" şeklinde açıklanan olaydan derin soru işaretleri çıktı.

Umut Aslan isimli erin nöbet sırasında cep telefonuna kız arkadaşından gelen mesaj nedeniyle cinnet geçirdiği, ardından nöbet kulesindeki arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’i vurduğu, daha sonra da intihar ettiği söylenmişti.

YAKIN MESAFEDEN VURULMAMIŞLAR

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre hem askeri hem sivil savcılıkça yürütülen soruşturmaların dosyasında iki askerin yakın mesafeden yapılan atışla ölmediği belirtildi.

Ayrıca üç askerin tamamının ellerinde barut izi bulunduğu, olay yerinde üç askerin silahından çıkmayan bir kovana rastlandığı, sadece Aslan’ın silahından 16 kurşun sıkıldığı saptandı.

ALTI KİŞİ SINIRA GELİP KAÇMIŞ

Termal kamera görüntüleri de vukuat yaşanmadığı belirtilen saatlerden kısa süre önce altı kişinin sınıra gelip geri kaçtığını ortaya koydu.

Hem askeri savcılıkça hem de sivil savcılık tarafından iki ayrı soruşturma başlatıldı. Avukat Tolga Çakır, her iki dosyadaki bilgi ve belgeleri inceledikten sonra Aslan ailesi adına soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunmayı kararlaştırdı.

Daha önce de yerde bulunan telefonun Aslan’ın telefonunda sevgilisinden iddia edildiği bir mesaj bulunmadığı ortaya çıkmıştı.