TBMM Soruşturma Komisyonu’nda AKP’li üyelerin oylarıyla Yüce Divan’a sevkine gerek görülmeyen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, 700 bin liralık saati Sarraf’tan ‘rüşvet almadığı’ iddiasıyla sunduğu yazı, raporun ekleri arasında yer aldı.

“Saat bedeli olan 240 bin Euro’yu M. Zafer Çağlayan'dan teslim aldım” yazan Sarraf imzalı, Conrad Otel antetli ‘kağıt’, belge olarak kabul edildi.

Komisyon raporunda “Yüce Divan’a sevk edilmesini gerektirecek derecede yeterli şüphe oluşturan delil bulunamadığı” belirtilen Çağlayan’ın hakkındaki iddialara ilişkin beyanlarına da yer verildi. Raporda, Çağlayan’ın “İsviçre’den getirtilen saatle ilgili parasını ödediğine dair Sarraf tarafından imzalanan ve saatin parasını aldığını belirten bir yazı ibraz ettiği” belirtildi.

Raporda, Sarraf’ın Çağlayan’a Patek Philippe marka 300 bin franklık saatle ilgili faturanın yanı sıra 30 Ekim 2013 tarihli ödeme belgesi ile gümrük cezasına ilişkin ödeme kayıtları da yer aldı. “Saat bedeli olan 240.000 # Euro’yu M. Zafer Çağlayandan teslim aldım” ifadesi ve Rıza Sarraf imzası bulunan Conrad Otel antetli kağıda yazılmış yazının yanı sıra Patek firmasının kestiği 24 Eylül 2013 tarihli fatura da yer aldı. 

Komisyonun CHP’li üyesi Erdal Aksünger, yazının ‘belge’ sayılmasını eleştirerek, “Peçeteden hallice, alelade bir kağıda yazılmış belgeyi kanıt kabul ettiler. Kâğıt, operasyondan önceki tarihi taşıyor. Oysa Adli Tıp’ta kriminal bir inceleme yapılsaydı, mürekkep yapısı ve kağıt analizleriyle bunların hepsinin sonradan hazırlandığı tespit edilirdi” dedi.