“Kan ve barut kokusu değil, barışın ve mutluluğun kokusunu duymak istiyoruz” başlığıyla bir açıklama yapan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Çukurca'da yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Ercan Geçmez, “Savaşın, şiddetin dilinin ağır bastığı, gencecik bedenlerin toprağa düşmeye devam ettiği bu ağır kasvetli ortamda, İnsanlar ölüyor, insanlık ölüyor ve artık hiçbir sözün kıymeti kalmıyor. Tüm bu çaresizliğe rağmen biliyoruz ki; Sesimiz, silahların sesinden daha yüksek çıkmalıdedi.

Kan ve göz yaşını çoğaltmaktan başka bir işe yaramayan silahlar artık susmalı diyen Ercan Geçmez, barışı ve bir arada yaşamayı yüksek sesle konuşmamız gerektiğinin altını çizerek uyardı: “Yoksa, gençlerimiz ölmeye devam ederken, barış ve kardeşliği de toprağa vermeye devam ediyor olacağız.

Hükümetin başlattığı Alevi ve Kürt açılımlarının, sonuçları açısından bakıldığında, sorunları çözmek yerine, daha da bir sorun yumağı haline dönüştürdüğünü belirten Ercan Geçmez, “Ortada gerçekten bir çözüm niyeti varsa, sorunlar muhatapları ile birlikte çözülmeye çalışılmalıdır” dedi.

Ercan Geçmez, “Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olarak; bir arada ve barış içerisinde yaşamak için, eşit yurttaşlık temelinde herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

DEMOKRAT HABER