Adana'da ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Sezer, 19 Ekim'de yapılan okul müdürlüğü sözlü sınavında, protesto amacıyla kasıtlı olarak tüm sorulara yanlış cevap vermesine rağmen 65 puan aldığını öne sürüp, sonuca itiraz etti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Sezer, 6 yıl önce Danıştay'ın sözlü sınavlarla ilgili kararının uygulanmadığını ortaya koymak için böyle bir eylem yaptığını söyledi.

Sınava Adana'dan bin 700 meslektaşının girdiğini, değerlendirme kriterlerine göre daha iyi puan alması gereken meslektaşlarına, kendisinin aldığından daha düşük puan verildiğini öne süren İbrahim Sezer, şöyle konuştu:

"Ben de bu yanlışlığa dikkat çekmek istedim. Kendimi ihbar ediyorum. Kasıtlı olarak tüm sorulara yanlış cevaplar verdiğim okul müdürlüğü mülakat sınavında 65 puan aldım. Hak etmediğin puanın hangi kriterler göz önünde bulundurularak verildiği, benden daha iyi durumda olan arkadaşlarımın düşük puan almasının nedenlerini sormak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de dilekçe verdim."

Sınavın iptali için Türkiye genelinde idare mahkemelerine davalar açıldığını belirten İbrahim Sezer, "Kayseri ve Nevşehir'deki meslektaşlarımızın idare mahkemelerine yaptığı itiraz kabul edildi. Yani bu sınavın iptali için karar çıktı. Adana'da da itiraz edildi. Kısa sürede iptal kararının çıkmasını bekliyoruz. Liyakati olmayan, müdürlük yapmaya yeterli olmayanların göreve getirilmesi nasıl yanlış ise, gerçekten bilgi ve birikimleri parmakla gösterilecek, yılların deneyimine sahip müdürlerimiz var. Onların da haklarının yenilmemesi gerekiyor." 


Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, İbrahim Sezer'in dilekçesinde öne sürdüğü iddialar hakkında açıklama yapmak istemedi.